Så mange kilo tok Yaya Touré av før drømmecomebacket

– Det var ingen som så den komme, sier TV 2s Premier League-ekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Yaya Touré (33) var omsider tilbake i Manchester City-varmen etter den betente konflikten mellom agenten og manager Pep Guardiola. Lørdagens prestasjon mot Crystal Palace viste at ivorianeren ikke har ligget på latsiden i perioden utenfor laget.

Trent som besatt
Ifølge Goal sier kilder i City at han har trent som besatt, og fotballnettstedet hevder også å vite at Touré har tatt av åtte kilo på vei mot toppformen.

Den virket å være intakt mot Palace. To scoringen var en perfekt måte for Touré å fortelle Guardiola at han fremdeles har noe å bidra med.

– Det har vært vanskelig for meg. Jeg er veldig glad for at jeg får spille fotball igjen, og lagkameratenes støtte har vært veldig viktig for meg, sa Touré etter kampen.

Touré skal, i likhet med Samir Nasri, ha møtt opp til Citys treningsleir før sesongen med litt for høy vekt. For Nasri ble det utlån til Sevilla – Touré bet seg fast og gjorde den nødvendige treningsjobben.

Store deler av Citys treningshverdag handler om restitusjon og forberedelser til kamper. Derfor har Touré måttet snike inn ekstra trening for å komme i form.

– Ikke bare scoret han to mål, han spilte en strålende kamp. Han har gode kvaliteter som spiller, og de siste månedene har han trent knallhardt og fått matchvekten og formen tilbake. Vi har fått en yngre Yaya, som er som en ny spiller. Jeg er veldig glad på han og familiens vegne, oppsummerte City-manager Guardiola etter seieren over Palace.

– Ingen som så den komme
I TV 2s Premier League-studio er man overrasket over at Touré slo tilbake så umiddelbart etter nesten tre måneder på sidelinjen.

– Det var ingen som så den komme. Det er helt utrolig at Yaya Touré skulle bli tungen på vektskålen i en Premier League-kamp for Manchester City i 2016. Men han ser utrolig fit ut. Det ser ut som han er klar til å bidra. Her har Guardiola fått en ekstra spiller. Han er rutinert og har vært med på å vinne dette før, sier Simen Stamsø Møller.

Se Stamsø Møller snakke om drømmecomebacket og andre snakkiser i PL-bloggen i videovinduet øverst på siden!

Konflikten mellom Guardiola og Toure-leiren, primært agent Dimitri Seluk, ble løst da midtbanemotoren offentlig gikk ut med en beklagelse for alt som var sagt og gjort.

Touré ble satt ut av City-troppen etter at Seluk, som er kjent for å være løs på avtrekkeren, langet ut mot Guardiola og hevdet at han ydmyket Touré ved å utelate ham fra Mesterliga-troppen. Samtidig spekulerte Seluk i om Guardiola hadde baller til å beklage utelatelsen dersom City skulle mislykkes i Mesterligaen.

– Jeg ønsker å be om unnskyldning, på vegne av meg selv og de som representerer meg, til støtteapparatet og alle som jobber for klubben for misforståelsene fra fortiden. Uttalelsene representerer ikke mitt syn på klubben eller folkene som jobber her, skrev Touré på Facebook.

Guardiola godkjente unnskyldningen og ønsket Touré velkommen tilbake. Nå har de lyseblå fått enda en streng å spille på, en streng som har spilt en sentral rolle i Citys to ligatitler i 2012 og 2014.