Skole stengt etter trusler

To gutter på 16 år innrømmer å ha stått bak den falske trusselen på nettsamfunnet Jodel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ved 23-tiden mandag kveld fikk politiet tips om at det var fremsatt trusler mot Halden videregående skole, avdeling Porsnes.

Dårlig spøk

Truslene, som ble fremsatt på nettsamfunnet Jodel, gikk ut på at det ville bli gjennomført skyting på skolen.

Natt til tirsdag ble en mindreårig gutt innbrakt av politiet. Han har i avhør erkjent å ha startet en tråd som handlet trusler mot skolen. Gutten sa også at det hele var ment som en spøk.

– Han er fortvilet over situasjonen, skriver Øst politidistrikt i en pressemelding.

Gutten er dimittert og blir nå tatt hånd om av foreldrene sine.

Klokken 14.00 tirsdag opplyser politiet at ytterligere én gutt på 16 år ha innrømmet å stå bak trusselen. Han meldte seg selv for politiet i 09-tiden tirsdag.

– Vi har avhørt to gutter på 16 år for forholdet. Begge har erkjent å ha fremsatt trusler på Jodel. Guttene er veldig fortvilet og lei seg. Du kan godt si de er angrende syndere som forstår at spøken gikk altfor langt, sier politistasjonsjef Roger Johannessen ved Halden politistasjon.

I samråd med rektor ble det besluttet at Halden videregående skole ble holdt stengt tirsdag. Elever og foresatte ble varslet 06.30 tirsdag morgen.

Kan vente seg reaksjon

Ingenting tyder på at flere personer var involvert.

– Vi anser saken som oppklart. Derfor har vi også avsluttet vårt nærvær ved skolen, sier politistasjonssjef Johannessen.

De to guttene kan vente seg en reaksjon fra påtalemyndigheten.

– Vi har ikke landet hva slags reaksjon det blir snakk om. Men på generelt grunnlag kan jeg si at aktuelle straffebud kan være overtredelse av straffeloven paragraf 264, sier politiadvokat Kristin Feydt Augedal, jourhavende jurist hos politiet i Østfold, i en pressemelding.