Langrennsstjernen Vegard Ulvang har brukt forstøverapparat.  Foto: Larsen, Håkon Mosvold
Langrennsstjernen Vegard Ulvang har brukt forstøverapparat.  Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Ulvang innrømmer bruk av forstøverapparat

Den norske langrennsstjernen Vegard Ulvang sier i et intervju med svenske Expressen at han har brukt det omstridte forstøverapparatet i løpet av sin karriere.

– Å ja, det er noe vi har brukt siden 80-tallet. Det er ikke noe nytt. Men jeg brukte det aldri i forbindelse med konkurranse, sier Ulvang på spørsmål om han har brukt «nebulisator» til den svenske avisen, ifølge VG.

Martin Johnsrud Sundby ble tatt i doping etter å ha brukt et forstøverapparat og fått i seg feil dose med astmamedisinen Ventolin.

Ulvang er sjef for Det internasjonale skiforbundets langrennskomité og blir bedt om å fortelle mer til Expressens langrennsekspert Thomas Pettersson i et intervju foretatt i Oslo i forrige uke.

– Etter femmila i Falun i 1993 (VM i februar) ble jeg veldig syk, men fortsatte likevel å konkurrere. Det endte med at jeg omtrent en uke senere våknet en natt i Kiruna og ikke kunne puste, forteller Ulvang.

– Jeg dro til Oslo og gjennomgikk en grundig undersøkelse, og det ble konstatert alvorlig astma. Jeg var rett og slett veldig, veldig syk, svarer Ulvang på spørsmål om hva som skjedde etter episoden i Kiruna. (©NTB)