TRØBBEL: Noen ganger slår mobiltelefoner seg av når det passer minst.
TRØBBEL: Noen ganger slår mobiltelefoner seg av når det passer minst. Foto: Alexander Klanderud

Apple innrømmer feil med enkelte iPhoner

Dette må du gjøre dersom det er problemer med din telefon.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nylig ble det kjent at kinesiske forbrukere opplever at smarttelefonene deres slår seg av – til tross for at det er over 50 prosent strøm igjen.

Fenomenet oppstår i miljøer hvor det er romtemperatur eller kaldere.

Feil med batteriet

Nå har Apple lagt seg flat og innrømmer at det er en feil ved batteriet hos enkelte av iPhone 6S-telefonene, melder Sky News.

– Dette er ikke en sikkerhetsrisiko, men gjelder et mindre antall telefoner som er produsert mellom september og oktober, 2015, heter det i en pressemelding fra gigantselskapet.

Da TV 2 omtalte saken i forrige uke, strømte det inn meldinger via Facebook fra folk som hadde hatt problemer med at telefonen slår seg av.

Apple tar regningen

Det er uklart hvor mange rammede telefoner som eventuelt måtte befinne seg i Norge, men om man har problemer må man henvende seg hos en sertifisert Apple-butikk eller servicesenter for å få bekreftet at telefonens serienummer stemmer overens med telefonene som er rammet av feilen.

Dersom telefonen er rammet vil man da få satt inn et nytt batteri uten at det vil koste kunden noe.

Apple har også tilbudt seg å refundere pengene dersom noen har allerede har betalt for å få byttet batteri på en rammet telefon.

I Norge har Forbrukerrådet i perioden 01.01.2016 – 17.11.2016 mottatt 731 klagesaker på mobiltelefoner. 276 av disse sakene gjelder iPhone, fikk TV 2 opplyst forrige uke.