Arsenal-stjerne signerte ny lukrativ kontrakt

Hector Bellerin blir i Nord-London i lang tid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arsenal-backen Hector Bellerin (21) har skrevet under på en ny langtidskontrakt. Det bekrefter klubben på sine nettsider.

– Jeg har signert en ny kontrakt med klubben. Jeg er veldig, veldig fornøyd. Jeg har vært her lenge og føler meg hjemme her, sier han.

Bellerin kom til Arsenal i 2011, og ifølge Daily Mail har han nå skrevet under en kontrakt som strekker seg seks og et halvt år frem i tid.

– Det var det rette for meg å gjøre, og jeg er veldig glad for å være en «Gunner» i mange flere år, sier spanjolen.

– Ikke mindre ettertraktet
21-åringen, som er blitt koblet til Manchester City og Barcelona, blir nå i klubben til 2023. Ifølge tabloidavisen vil ukelønnen til backen ligge på over 1,1 millioner kroner.

– Kontrakten er en stor kompliment til spilleren og en smart måte å få ham til å blir, men jeg tror ikke det vil gjøre ham mindre ettertraktet. Han blir naturligvis dyrere å kjøpe ut, sier TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller.

– Nå som Arsenals økonomi ser bedre og bedre ut kontra konkurrentene, så kan de kanskje unngå å være et selgende lag slik de var for noen år siden, påpeker han.

Samtidig advarer han Arsenal-fansen om å føle seg for trygge på at Bellerin blir.

– Det er lett å la seg lure litt av nyhetene om kontrakter, sier Stamsø Møller, og minner om at Luis Suárez skrev ny Liverpool-kontrakt et halvt år før han ble Barcelona-spiller.

– Ingen spillere Barcelona trenger mer
Men med den nye kontrakt går i det minste prisen opp.

– Nå koster det mer, dette er både for å få spillerne til å føle seg bedre og gi ham lyst til å bli, og samtidig skremme vekk Barcelona. Samtidig er det nok ingen spillere Barcelona trenger mer enn Hector Bellerin, sier TV 2-eksperten, som ikke tør spå om vi ser den lynhurtige backen i Arsenal-drakt også neste sesong.

– Det er større sjanse nå enn det var i går.

Bellerin fikk sin Arsenal i ligacupen i 2013, men slo for alvor gjennom i 2014/15-sesongen. Siden den gang har unggutten etablert seg som en av de aller beste backen i Premier League.

Da Premier Leauge-spillerne kåret årets lag forrige sesong var Bellerin eneste Arsenal-spiller som kom på laget.

I 2016 har han også fått sin Spania-debut. Han står nå med tre landskamper for sitt hjemland.