Dropper oppvaskmøte med sykkelstjernene

Nå mener Mads Kaggestad at sykkelforbundet bør vurdere å vrake en av våre to største stjerner til VM på hjemmebane.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2s sykkelekspert misliker sterkt at Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen ikke tar seg tid til å møtes for å skvære opp etter VM-striden.

Ifølge landslagssjef Stig Kristiansen har partene i stedet blitt enige om å ta en prat neste gang de møtes i forbindelse med ritt for Katusha og Dimension Data.

– Dette holder ikke, sier Mads Kaggestad.

– Da er de der som konkurrenter. Vi har ingen garanti for at de snakker sammen en gang, mener TV 2s sykkelekspert.

– Hva bør konsekvensen være hvis de likevel sier nei til å møtes?

– Da hadde jeg slått i bordet og sagt at «det skal dere. Det er VM på hjemmebane. Hvis dere ikke gjør det så blir en av dere utelatt fra laget,» svarer Kaggestad.

Sabotasje-påstand
Kristoff og Boasson Hagen havnet i en åpen konflikt etter VM-fiaskoen i Qatar i midten av oktober. Norges kaptein var ikke fornøyd med opptrekksjobben til sin lagkamerat og ymtet frempå om at han saboterte den opprinnelige planen og syklet for egne medaljesjanser.

Selv ikke etter hjemkomsten til Norge dempet konfliktnivået seg. Kristoff følte seg dolket i ryggen av Boasson Hagen, og la ikke skjul på dette ved ankomst Gardermoen.

Med VM på hjemmebane mindre enn ett år frem i tid så ikke landslagssjef Stig Kristiansen noen annen utvei enn å ta initiativ til et oppvaskmøte.

De to kamphanene har imidlertid ikke vist vilje til å få skvist dette inn i en allerede tettpakket timeplan, skriver procycling.no - som var først med å omtale denne saken.

Overfor TV 2 viser Kristiansen nå stor forståelse for at duoen heller vil prioritere trening foran 2017 enn å møtes på enten Gardermoen eller Sola flyplass.

– Det blir rart å arrangere et møte for å gjenta det som allerede er sagt, og som man er enige om å være uenige om. Det vil ikke komme frem noe mer på et slikt møte enn det som allerede er sagt, sier landslagssjefen.

– De kommer til å møtes på mange sykkelritt. Det er den naturlige måten å håndtere dette på, legger han til.

Uenig med Kaggestad
Kristiansen er ikke på linje med med Mads Kaggestad, som mener Kristoff eller Boasson Hagen må vrakes hvis de ikke stiller til oppvaskmøte.

– Det er vi som blir skadelidende. Det er som å hogge av beinet over kneet. Men om de sier at de ikke vil samarbeide, så må vi tenke annerledes, sier han.

Dermed er neste gang våre to største sykkelstjerner møtes i regi av sykkelforbundet kun seks dager før fellesstarten i Bergen i september 2017.

– Nå er det VM i Bergen. Da vil vi vite at det er en felles strategi for hvordan de skal vinne gull. Så vi vil se dem sammen og si at de er blitt enige om hvordan dette skal gjøres, sier Kaggestad.