Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen er siktet for å ha hatt bilder som seksualiserer barn, ifølge Bergens Tidende. Han skal gjennom flere år ha vært en del av et stort nettbasert miljø hvor det blant annet ble utvekslet bilder og filmer som viser overgrep mot barn.

For å få tilgang til bilder, skal han blant annet ha utgitt seg for selv å være en ung gutt, skriver avisen.

Den siktede mannen har i løpet av det siste året jobbet i elleve barnehager i Bergen.

– Han har arbeidet i en fast barnehage siden januar, og også vært vikar i ti andre barnehager i løpet av 16 dager i høst, sier politiadvokat Inger-Lise Høyland.

Forsvarer: – Visste ikke at han var del av et nettverk

Mannen ble pågrepet 26. juli og ble 28. juli varetektsfengslet i fire uker. Han er tidligere ustraffet og er siden løslatt.

Det skal ikke være mistanke om at mannen står bak fysiske overgrep mot barn.

– Saken hans er mindre alvorlig og rollen hans mindre perifer. Han har ikke visst at han har vært en del av et nettverk, sier mannens forsvarer, advokat Maria Hessen Jacobsen til BT.

51 menn siktet

Så langt er 51 menn siktet i den store overgrepssaken som er under etterforskning i Vest politidistrikt. De skal blant annet selv ha begått overgrep, samt produsert og distribuert overgrepsmateriale. Det kom fram under en pressekonferanse i Bergen søndag.

Blant de siktede er en politimann og hans sønn. Politiet understreket på pressekonferansen at den siktede polititjenestemannens tilknytning til nettverket er svært begrenset, og han er ikke varetektsfengslet.

(NTB/TV 2)

Fakta: «Operasjon Dark Room»

Bergenspolitiet holdt søndag ettermiddag en pressekonferanse for å informere om avsløringen av flere omfattende pedonettverk.

  • På nyåret ble det satt ned en større gruppe med etterforskere fra Vest politidistrikt, og prosjektet fikk navnet «Operasjon Dark Room».
  • I alt er det funnet 5500 ulike brukernavn. 51 norske menn er så langt siktet i en rekke overgrepssaker.
  • 20 av mennene er hjemmehørende i Vest politidistrikt, mens resten er bosatt i resten av landet. 16 av disse sitter nå i varetekt.
  • De aller fleste av de fornærmede barna som politiet har klart å identifisere, er norske. Flere foreldre har blitt fratatt foreldreretten som følge av politiets avsløringer.
  • I én av sakene hadde den siktede mannen en gravid kjæreste, og avtalte at det ufødte barnet skulle utsettes for overgrep når det ble født, ifølge politiet.