Rooney ble vraket fordi han er for treig

– Jeg klarer ikke å se hva som gjør ham viktig for Manchester United nå. Rooney er ikke god nok, sier Stamsø Møller.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se sammendrag fra Manchester United-Arsenal i videovinduet øverst på siden!

Det har vært en uke å glemme for Wayne Rooney (31). Først ble han hengt ut i britisk presse for å ha drukket seg full sammen med en rekke andre av spillerne på et landslagsoppdrag for England.

Så ble han benket til gigantkampen mot Arsenal. Grunnen? Han er for treig.

Trio raskere enn Rooney
– Jeg trodde vi kom til å ha ballen. Arsenal er et lag som lar motstanderen spille. Jeg trodde vi ville ha rom, og at ballen kom lett frem til angrepsspillerne. Jeg mente at spillere som Mata, Martial og Rashford var raskere enn Rooney, bedre til å angripe motstanderen i en-til-en i siste linje. Jeg mente det var det beste alternativet, sier Mouinho ifølge SkySports.

Uttalelsen er den foreløpig siste spikeren i kisten til Manchester United-kapteinen. Rooney har kun startet halvparten av Uniteds kamper denne sesongen, oppgjøret mot Swansea i forrige serierunde var hans første fra start siden 1-3-nederlaget og katastrofekampen mot Watford i midten av september.

I Premier League er det blitt kun ett mål for den tidligere storscoreren, som slo knallhardt tilbake mot pressen og mangelen på respekt han har fått etter fylleskandalen.

– Det føles som om media prøver å skrive nekrologen min, og jeg kommer ikke til å la det skje. Det som har skjedd er skammelig. Jeg elsker å spille for landet mitt, og jeg er stolt over det jeg har oppnådd frem til nå, men jeg er ikke ferdig ennå, sier Rooney.

– Rooney er ikke god nok
Men fremtiden i Manchester United er langt fra lys, mener Simen Stamsø Møller. TV 2s Premier League-eksperten kjøper Mourinhos argumenter for vrakingen til kampen mot Arsenal.

– Dersom han ikke kan bruke ham i en kantrolle som det, hva er det han skal bruke ham til da? Hvilken nytte har Rooney for Manchester United rent fotballmessig? Jeg klarer ikke å se hva som gjør ham viktig for Manchester United nå. Rooney er ikke god nok, sier Stamsø Møller.

Mourinho uttalte før sesongen at Rooney ikke er noen seks-er eller åtte-er, han er en ti-er eller ni-er. Så langt ser det ikke ut til at Rooney har fungert i noen av rollene.

– Det virker som han ikke er god nok som en nummer ti, han er ikke komplett nok til å være en nummer ni og han er ikke i nærheten av å være en midtbanespiller. Jeg tror ingen kan si skråsikkert hva som er hans beste rolle nå, sier Stamsø Møller, som mener Rooney har mye å lære av lagkompis Zlatan Ibrahimovic

– Han kan se på Zlatan og se hvordan fotballspillere kan forlenge karrieren ved å ta vare på kroppen. Det er ikke en hemmelighet at Rooney er glad i livet. Han har en livsstil som kunne fungert for 20 år siden, men i dag stilles det mye høyere krav til det fysiske.

– Så hva bringer fremtiden?

– Jeg tror han stikker i sommer dersom det ikke bedrer seg, og det tror jeg ikke det gjør. Jeg blir innmari overrasket dersom han har noe mer som kan heve Manchester United.