Farmen-Ali utsatt for grov rasisme etter tvekamp-seieren mot Oddvar

Ali Ahmad blir hetset på det groveste i sosiale medier etter tvekampen mot Oddvar søndag kveld. Han innrømmer at han visste at det kunne bli slik da han ble med i Farmen på TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter en jevn tvekamp måtte folkefavoritten Oddvar Jenssen (33) se seg slått av Ali Ahmad (29) i søndagens tvekamp på Farmen.

Rasistisk hets

Like etter at resultatet var klart, haglet det med meldinger i sosiale medier. Blant tilbakemeldingene Ali Ahmad fikk, var det flere meldinger med grovt og rasistisk innhold. På hans private Instagram-konto dukket denne meldingen opp:

«Du din ekle muslim. Du kastet ut en nordmann fra Farmen. Og da er det vår plikt å kaste deg ut av vårt land. Pakk sakene dine så du er klar».

– Det går ikke inn på meg

Ahmad var forberedt på at det kunne komme sterke reaksjoner da han meldte seg på Farmen.

– Jeg syntes det er spesielt at det blir så mye hets, men jeg visste at det kunne bli slik da jeg ble med i Farmen. Det går ikke inn på meg og jeg synes det er ganske så latterlig, så jeg må bare heve meg over det. Er viktigere å vise reaksjonene som kommer og påpeke at det ikke er greit, sier Ali Ahmad til TV 2.

Oddvar tar avstand

Oddvar har også fått kjenne på seernes engasjement, og for hans del har den vært utelukkende positiv.

Han tar sterk avstand fra de rasistiske hatmeldingene som hagler mot Ali, og synes det er trist at folk ikke klarer å holde diskusjonen på et saklig nivå.

– Det blir helt feil. Ali gjorde ikke annet enn å være flinkere enn meg til å kaste øks. At man kritiserer Olsenbanden som en gjeng, at de flokker seg sammen mot andre, er greit. Men da får folk kritisere det saken gjelder, sier han oppgitt, og legger til:

– Jeg støtter det ikke i det hele tatt. Det blir usaklig, og folk kan ikke holde på sånn.

– Vi kjører beinhardt

Mye av kritikken som kommer er rettet mot den den selvutnevnte Olsenbanden, bestående av Ali Ahmad (29), Simen Haug Henriksen (35) og Marius Hofsøy (24), fordi det var deres plan å få ut Oddvar.

– Vi tre, Marius, Simen og jeg er kompiser og vi spiller spillet og kjører beinhardt. Vi er ikke tre typer som setter oss ned og «håper på at alt ordner seg». Skal man komme langt må man være smarte og taktiske så det vi gjorde mot Oddvar syntes jeg var helt greit. Han var en sterk konkurrent og jeg hadde gjort det samme igjen om jeg var nødt, forteller Ahmad.

Mange mener at trekløveret i Farmen spiller et feigt spill inne på gården, men Ahmad mener reaksjonene som har kommet er over streken.

– En ting er at folk reagerer på at Oddvar røk ut og at de liker han godt, men å reagere så brutalt blir dumt. Det er ikke greit. Det var en tvekamp som alle andre tvekamper, avslutter Ali Ahmad til TV 2.