ALENE: Donald Trump tar ikke med seg hverken sønnen Barron eller kona Melania når han flytter inn i Det hvite hus i januar. Foto: AP
ALENE: Donald Trump tar ikke med seg hverken sønnen Barron eller kona Melania når han flytter inn i Det hvite hus i januar. Foto: AP

USAs nye førstedame flytter ikke inn i Det hvite hus

Hverken Melania (46) eller sønnen Barron (10) blir med Donald Trump til Washington.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Når Donald Trump inntar Det hvite hus i Washington i januar som USAs neste president, blir trolig flyttelasset litt mindre enn tidligere antatt.

Kona Melania og parets ti år gamle sønn Barron blir nemlig værende i New York, melder CNN.

Dette er første gang i historien at USAs førstedame velger å ikke flytte inn i Det hvite hus sammen med presidenten, skriver Washington Post.

– Jeg vil flytte inn i Det hvite hus etter å ha avlagt eden, men Melania og Barron vil bli boende i New York midlertidig slik at han kan fullføre skoleåret ved den privatskolen han er tilknyttet, sier Donald Trump til CNN.

Ifølge den kommende presidenten er planen at de to skal flytte til Washington etter at dette skoleåret er avsluttet.

– Som alle andre foreldre er de bekymret over å skulle trekke sin 10 år gamle sønn ut av skolen midt i året, sier Jason Miller, talsmann for Trump til CNN.

Melania og Barron blir dermed boende i Trump Tower i New York, hvor sikkerhetsnivået planlegges kraftig forsterket med døgnkontinuerlig tilstedeværelse fra både Secret Service og politiet i New York.

Det diskuteres samtidig å sperre av områder rundt bygningen slik at det ikke skal være mulig å komme inntil den med bil.