Zara-Jayne Moisey (25) ble arrestert etter at hun anmeldte to menn for voldtekt i Dubai.
Zara-Jayne Moisey (25) ble arrestert etter at hun anmeldte to menn for voldtekt i Dubai. Foto: Gofundme.com

Dubai: Britisk kvinne ble fengslet da hun anmeldte gjengvoldtekt

En britisk kvinne ble arrestert i Dubai, siktet for å ha hatt sex utenfor ekteskap.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er CNN som omtaler saken.

Zara-Jayne Moisey (25) fra Wales oppsøkte politiet i Dubai. Hun hevdet å ha blitt utsatt for en gruppevoldtekt av flere britiske menn og ønsket å anmelde saken.

I stedet ble hun pågrepet og fengslet, siktet for å ha hatt sex utenfor ekteskap.

Familien har startet en innsamling på Gofundme.com der de ber om 30.000 pund for å dekke Moiseys advokatutgifter.

Hennes mor skriver at hun er «vettskremt» over datterens situasjon og oppfordrer folk til å gi. Så langt har nesten hele beløpet bli samlet inn.

Det er den britisk-baserte foreningen «Detained in Dubai» som bistår kvinnen. Deres jobb er blant annet tilby juridisk hjelp til personer som får problemer med politiet og påtalemyndigheten i landet.

Foreningens leder, Radha Stirling, sier i en pressemeldingen at saken er urovekkende og hun kommer med krass kritikk mot politiet i Dubai.

– Ofre oppsøker politiet fordi de forventer å bli behandlet med rettferdighet, men ender i stedet opp med å bli fengslet, sier hun.

En talskvinne i det britiske utenriksdepartementet bekrefter overfor CNN at de bistår en kvinne i denne saken og at de er i kontakt med hennes familie. Talskvinnen ønsket ikke å beskrive saken nærmere i detalj. Også det britiske konsulatet i Dubai jobber med saken.

De har tatt kontakt med myndighetene og forventer at de handler raskt.

Ifølge gruppen «Detained in Dubai» er Moisey løslatt mot kausjon, men passet hennes er konfiskert, så hun får ikke forlatt landet. Verken regjeringen eller politiet i Dubai har ønsket å kommentere saken overfor CNN.