HAR TRO PÅ RBK-GUTTENE: Petter Northug er sikker på at Rosenborg-spillerne er sultne på et cupgull.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
HAR TRO PÅ RBK-GUTTENE: Petter Northug er sikker på at Rosenborg-spillerne er sultne på et cupgull. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Foto: Alley, Ned

– RBKs landslagsspillere hadde godt av et slag i trynet

Petter Northug er sikker på at Rosenborg-spillerne er motiverte før cupfinalen.

Klokken kvart over ett spiller Rosenborg cupfinale mot askeladden Kongsvinger. Trønderne er storfavoritter før møtet med Obosliga-klubben. På Beitostølen kommer flere av landets beste skiløpere til å følge nøye med. Niklas Dyrhaug og Petter Northug er to av de største RBK-supporterne i skimiljøet, og begge forventer at kongepokalen ender opp hos årets suverene seriemester.

– Alt annet enn seier i cupfinalen mot Kongsvinger vil være en stor nedtur. Så ærlige må vi være. Men så er det sånn at det er en enkeltkamp, og Kongsvinger er supermotivert. Det handler om ikke å ta for lett på det, sier Dyrhaug.

Northug tror ikke at RBK-spillerne er mette etter seriegullet. Han mener landslagets nedtur kan være en fordel for Rosenborg i cupfinalen.

– Jeg tror det var bra at RBK-spillerne på landslaget fikk seg et slag i trynet der. Jeg vet at guttene er motiverte til å gjøre en innsats, og tror ikke de undervurderer Kongsvinger, sier han og legger til:

– Vi får håpe det blir en spennende cupfinale der Rosenborg vinner med to eller tre mål. Nå kan de ta «the double» to år på rad. Det er godt å ta med seg til Trøndelag.

Kongsvinger har slått ut Flisa, Elverum, Strømmen, Brattvåg, Sandefjord og Tippeliga-laget Strømsgodset på vei mot finalen. Dyrhaug vil ikke utelukke at Luis Pimentas gutter kan utføre nok et fotballmirakel. Til det har han sett for mange fotballkamper.

– Det sjarmerende med fotball er at alt kan skje i en enkeltkamp. Det er nok at en Kongsvinger-spiller kommer gjennom etter fem minutter, blir felt og dommeren dømmer straffe og rødt kort. Da er kampbildet snudd på hodet, sier han.