I en ny TVNorge-satsning har flere artister gått sammen om å hylle den folkekjære artisten Jahn Teigen (67).

På Teigens tilbaketrukne gård i Sverige, har artister som Carola, Elisabeth Andreassen, Alexander Rybak og Hanne Sørvaag samlet seg for å synge Teigens største hits.

Vanskelig å bevege seg

I den anledning har God kveld Norge snakket med Teigen om sykdommen som preger hverdagen hans, og som gjorde TV-produksjonen vanskelig å gjennomføre.

– Jeg klarer å stå opp om morran. Men jeg er stiv, og noen ganger er det vanskelig å bevege seg, forteller Teigen.

SHOWET PÅ SCENEN: Jahn Teigen var programleder på Melodi Grand Prix i 1992 - ett eksempel på hans mange fargerike og spreke sceneopptredener.
SHOWET PÅ SCENEN: Jahn Teigen var programleder på Melodi Grand Prix i 1992 - ett eksempel på hans mange fargerike og spreke sceneopptredener. Foto: Sigurdsøn, Bjørn

Han har nemlig fått alvorlig leddgikt.

Se det sterke intervjuet øverst i saken.

Er ikke redd

– Jeg er 67 år og har holdt på et helt liv med å hoppe høyt på scenen, med splitthopp og diverse, uten å varme opp eller tøye ut. Det skader jo kroppen, forteller Teigen til God kveld Norge i lørdagens sending.

– Er du redd for fremtiden?

– Nei, jeg trenger ikke å være noe redd for fremtiden, sier han.

– Drit i det!

Det å bli hyllet, var en sterk opplevelse for Teigen, selv om han egentlig ikke ønsket å være med på programmet.

– Når alle hadde reist, så tenkte jeg: Fy fader. Hva har jeg å klage på? Det er litt vanskelig å puste og litt vanskelig å bevege seg. Men drit i det. Jeg kan ikke holde på med det. Livet mitt kan ikke være å klage på det. Det blir feil, forteller Teigen.

God kveld Norge ser du 21:40 lørdag kveld.