Touré ble tomålsscorer og Citys store helt i comebacket

Yaya Touré markerte seg med to scoringer i sin første kamp i Premier League denne sesongen.

Crystal Palace – Manchester City 1-2:

Pep Guardiola gjorde det klinkende klart at Yaya Touré ikke fikk spille igjen før hans kontroversielle agent, Dimitri Seluk, beklaget uttalelsene om at City-manageren hadde ydmyket den 33-årige midtbanespilleren.

Se kampsammendrag øverst!

Seluk beklaget omsider sine uttalelser om Pep Guardiola, og plutselig var Yaya Touré tilbake i Manchester Citys startoppstilling.

Det ble en umiddelbar suksess. I sin første kamp i Premier League denne sesongen scoret nemlig Yaya Touré begge målene på vakkert vis da Manchester City slo Crystal Palace 2-1 på Selhurst Park.

– Det kan ble en like tett gullkamp som i 2014. For å være ærlig så blir nok ikke alle kampene like vakre, men vi har mange kvalitetsspillere som kan avgjøre jevne kamper. I dag er jeg bare henrykt på lagets vegne, for det var en hard, hard kamp, sa Touré etter på egenhånd ha sørget for at Manchester City tok med seg alle tre poengene hjem fra London.

Midtbanespilleren hevder det ikke var viktig for ham personlig å score to mål i comebacket.

– For meg, for å være ærlig, så det er viktigste å hjelpe laget. City er alltid med i tittelkampen og jeg vil være med å bidra, mente Touré, ifølge BBC.

– Men jeg var henrykt over å få spille i dag. Det har vært en vanskelig for meg. Jeg er veldig glad for at jeg får spille fotball igjen, og lagkameratenes støtte har vært veldig viktig for meg, konstaterte comeback-gutten.

Pep Guardiola mener Touré endelig er tilbake i toppform.

– Ikke bare scoret han to mål, han spilte en strålende kamp. Han har gode kvaliteter som spiller, og de siste månedene har han trent knallhardt og fått matchvekten tilbake og formen tilbake. Vi har fått en yngre Yaya som er som en ny spiller. Jeg er veldig glad på han og hans families vegne, oppsummerte City-manager Pep Guardiola til Sky Sports.

Touré har ett år igjen av kontrakten med City. Før oppgjøret mot Palace i Premier League hadde han har kun spilt én gang for klubben siden Guardiola overtok som manager i sommer.

Det skjedde da han var på banen i samtlige 90 minutter i returkampen mot Steaua Bucuresti i mesterligakvalifiseringen i august.

2-1-seieren sørget effektivt for at Pep Guardiolas menn holder følge med Liverpool på toppen av tabellen.

Kompany ut med hodeskade
Det så skrekkelig ut da Vincent Kompany gikk i bakken etter en duell med egen keeper etter 26 minutters spill.

Kompany fikk en kraftig sleng på nakken, men kom seg på beina igjen etter å ha fått behandling på sidelinjen.

Ti minutter senere måtte imidlertid Belgias landslagsstjerne forlate banen etter å ha signalisert at han så dobbelt.

I det 38. minutt scoret Manchester City, og hvem andre enn Yaya Touré var sist på ballen? Etter et lekkert veggspill med Nolito satte han ballen over Palaces keeper, og scoret i sin første kamp i Premier League for City denne sesongen.

I andre omgang jaktet Crystal Palace på 1-1-scoringen, men Manchester City forsvarte seg godt.

Palace hadde imidlertid mer enn nok sjanser til å utligne. Blant annet skjøt Christian Benteke like utenfor etter 58 minutters spill.

Etter 65 minutters spill satt den endelig for hjemmelaget. Connor Wickham dundret ballen i nettaket etter en pasning fra Zaha og en strålende kontring.

Med tanke på alle sjansene var utligningen til Palace helt fortjent, men like før Wickhams scoring måtte City se seg snytt for scoring da Agüeros avslutning ble reddet på streken.

Men åtte minutter før slutt dukket Touré opp igjen, og styrte inn den avgjørende 2-1-scoringen. For et comeback av midtbaneveteranen.

Touré startet for første gang
Yaya Touré har hadde ikke vært på banen i årets Premier League, men fikk overraskende tillit fra start for Manchester City.

Samtidig var Vincent Kompany og Bakary Sagna tilbake etter lengre skadeopphold.

Pep Guardiola-favoritter som Ilkay Gündogan og John Stones var på sin side helt borte fra lørdagens kamptropp.

Slik startet lagene:

Crystal Palace: Hennessey – Ward, Dann, Tomkins, Kelly – Cabaye, McArthur, Puncheon, Townsend, Zaha – Benteke

Manchester City: Bravo – Sagna, Kompany, Otamendi, Kolarov – Fernandinho, Yaya Toure, Nolito – De Bruyne, Agüero, Sterling