Southampton gjorde livet surt for ligalederen på St. Marys

Liverpool skapte sjanse på sjanse, men vertene forsvarte seg heroisk i 0-0-oppgjøret.

Southampton - Liverpool 0-0:

Jürgen Klopp og hans Liverpool-maskineri har hatt en strålende sesong så langt, noe som har resultert i tabelltopp. Forrige gang de tapte var mot Burnley 20. august.

Lørdag ventet en tøff oppgave med kamp på St. Marys mot Claude Puels menn.

Liverpool skapte sjanse på sjanse i øsende regnvær, men vertene forsvarte seg godt. Angrepsrekka til Liverpool har vært blant de mest målfarlige denne sesongen, og føler kanskje de burde ha scoret i oppgjøret som endte uavgjort.

Se kampsammendrag i videovinduet øverst!

TV 2s fotballekspert, Simen Stamsø Møller, var ikke enig i at det var to tapte poeng for serielederen.

– Det er ett bortepoeng mot et sterkt Southampton. Det er mange lag som kommer til å slite med å ta poeng borte mot dette laget, forteller Stamsø Møller.

Liverpool står uten tap på ti kamper i Premier League.

– Det er sjelden det flyter så bra over en lengre periode. Det er ikke normalt at målene bare renner og renner inn. Det er vanlig at man får sånne slitekamper som i dag, men at du kanskje vinner med ett mål. Det hadde de mulighet til i dag, men Southampton forsvarte seg bra, sier Petter Myhre i Premier League-studio.

Klopp var som vanlig i godt humør ved kampslutt, tross sjansesløseriet.

– Det var en intens kamp, og vi burde kanskje vunnet. Vi var veldig nærme flere ganger, men vi spilte mot et veldig godt organisert lag, sier Liverpool-trener Jürgen Klopp etter kampen.

– Det er to ting jeg må tenke på. Resultatet og prestasjonen. Og prestasjonen er absolutt godkjent. Vi ga dem nesten ingenting, forteller Klopp, som mener laget ble snytt for straffespark da Coutinho ble lagt i bakken av José Fonte.

Mané tilbake
Sadio Mané scoret i samtlige kamper for Southampton mot Liverpool i fjor. Lørdag returnerte han til sin gamle hjemmebane for første gang siden overgangen til Liverpool i sommer.

Etter 27 minutter kom lynvingen til kampens første, store sjanse. Lagkamerat Wijnaldum la ut til senegaleseren i 16-meteren til vertene. Men en glimrende redning av Southampton-målvakt Fraser Forster hindret den tidligere lagkameraten i å sende Liverpool i føringen.

Noen minutter senere ble samme Mané spilt igjennom. Midtstopper van Dijk var ute i siste liten, og fikk taklet ballen i det Mané skulle avslutte alene med Forster.

– Et vanskelig lag å skape ting på. De ligger godt med en god balanse i laget. De har gjort Liverpool litt frustrerte, sa TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller idet lagene gikk til pause.

Brasiliansk dominans
Etter sidebytte var det brasilianske Coutinho sin tur. Alene med Forster fikk 24-åringen dårlig treff på ballen, samtidig som en sen takling fra Fonte sendte ham i bakken.

Like før hadde landsmann Firmino blitt lagt i bakken på vei inn i 16-meteren til hjemmelaget, av Fontes stopperkollega van Dijk, uten at dommer Mark Clattenburg valgte å gi noe for det.

Etter 65 minutter ble Firmino spilt igjennom av en glimrende Coutinho-stikker. Igjen var gjestene nærme uten å finne veien til nettmaskene. Firminos skudd gikk like på utsiden av stolpen.

Daniel Sturridge ble bytten inn tolv minutter før slutt.

Høyreback Clyne ble servert et fint innlegg av spissen like etterpå, men heller ikke han klarte å få ballen mellom stengene.

– Dit bort hadde ikke Forster kommet, om den hadde gått innenfor, sa TV 2s kommentator Kasper Wikestad etter Clynes hodestøt.

Firmino fikk nok en stor mulighet da kampen tikket mot slutt. Men Fraser Forster var i det umulige hjørnet. Gjestene fikk aldri målet de jaktet. Dermed så endte det 0-0.

De røde beholder tabelltoppen på bedre målforskjell enn Manchester City. Søndag kan Chelsea ta teten med seieren over Middlesbrough.

Liverpool måtte klare seg uten en skadet Adam Lallana til oppgjøret.

Southampton (4-3-1-2): F. Forster - Cédric, V. van Dijk, J. Fonte, R. Bertrand - Oriol Romeu, S. Davis, P. Højbjerg - S. Boufal - C. Austin, N. Redmond.

Liverpool (4-3-3): L. Karius - N. Clyne, J. Matip, D. Lovren, J. Milner - G. Wijnaldum, J. Henderson, E. Can - S. Mané, R. Firmino, P. Coutinho.