SAVNET: Politiet har ingen spor etter lille Sofia Victoria Gonzalea Abarca og mener hun er i fare. (Wichita Police via AP)
SAVNET: Politiet har ingen spor etter lille Sofia Victoria Gonzalea Abarca og mener hun er i fare. (Wichita Police via AP)

Laura (27) ble skutt og drept, men datteren Sofia var sporløst borte

– Dette er det best tenkelige utfallet av en svært tragisk sak, sier politisjefen i Wichita i delstaten Kansas.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag ble jentas mor Laura Abarca-Nogueda (27) funnet skutt og drept i sitt eget hjem i Wichita i Kansas, USA. Det var kjæresten, Sofias far, som fant henne da han kom hjem fra jobb.

Datteren, som på torsdag kun var seks dager gammel, var sporløst borte.

Derfor ble en storstilt leteaksjon satt i gang for å finne den lille jenta.

– Vi har ingen informasjon. Det er derfor jeg er her, for å trygle om informasjon, sa politisjef Gordon Ramsay fredag kveld ifølge nyhetsbyrået AP.

Funnet igjen i Texas

Ramsay oppfordret også lokalsamfunnet til å bistå i letaksjonen. FBIs team med spesialister på barnebortføringssaker, og det nasjonale senteret for bortførte barn ble også koblet inn i saken.

Lørdag fikk ettermiddag lokal tid fikk politiet et tips om at Sofia kunne befinne seg i en bolig i Dallas i delstaten Texas, som ligger 60 mils kjøring fra Wichita.

En spesialstyrke fra politiet gikk til aksjon mot huset. Der ble to personer pågrepet. Begge er nå siktet for å ha begått drapet på Laura Abarca-Nogueda.

Politiet opplyser at begge de siktede har kjennskap til familien uten å ville utdype dette ytterligere.

Fant Sofia i huset

I boligen fant de også Sofia. Hun skal ha vært i god form og blir tatt med hjem til Wichita der hun skal gjenforenes med familien og tragisk nok skal være til stede i morens begravelse.

Det er blitt opprettet et fond for Sofia som snart har samlet inn 10.000 dollar fra ulike givere. Både venner og familie av den avdøde småbarnsmoren har sagt at de vil gjøre alt de kan for at den lille babyen får en trygg og god oppvekst, skriver Kansas.com.

Politisjef Ramsay sier at politiet fryktet det verste da Sofia var forsvunnet etter drapet på moren.

– Dette er det best tenkelige utfallet av en svært tragisk sak, sier han ifølge CBS News.