DØDSGREP: Elgene ble funnet døde med sammenfiltrede gevirer. Trolig har en kamp om en elgku ført til døden for begge. 
DØDSGREP: Elgene ble funnet døde med sammenfiltrede gevirer. Trolig har en kamp om en elgku ført til døden for begge.  Foto: Jeff Erickson/AP

ELGENE FRØS TIL IS UNDER DØDSKAMP :

Det tok et øyeblikk før Brad skjønte hva han hadde oppdaget

En lærer som tilfeldigvis fant dyrene, så bare gevirene som stakk opp av isen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det var et uvirkelig syn – så fredfylt og stille, men et sterkt bilde på hvor brutalt livet kan være, skriver Jeff Erickson om funnet ved den lille byen Unalakleet, ved Alaskas ugjestmilde vestkyst.

Det var læreren Brad Webster som først oppdaget de to elgkadavrene. Han så gevirene som stakk opp av isen og trodde først det var en elg som var felt av jegere.

Men da han gikk nærmere, så han at det var to elger og at kadavrene lå intakt under et tykt lag av is og snø.

Paringssesong

Dette var i slutten av parings sesongen, og trolig har de to hanndyrene kjempet om samme ku. I løpet av kampen har gevirene festet seg til hverandre så godt at ingen av dem kom seg løs.

Overfor nyhetsbyrået AP lufter Webster teorien om at ett av dyrene kan ha blitt alvorlig skadd og kanskje døde, mens den andre ikke klarte å frigjøre sitt gevir og dermed døde av utmattelse eller sult.

SOM FROSSET I TIDEN: Synet av de to døde elgene i det fredelige landskapet gjorde sterkt inntrykk på de som gjorde oppdagelsen. 
SOM FROSSET I TIDEN: Synet av de to døde elgene i det fredelige landskapet gjorde sterkt inntrykk på de som gjorde oppdagelsen.  Foto: Jeff Erickson/AP

– Aldri sett noe lignende

Jeff Erickson ved Bering Strait School District i Unalakleet dro opp til funnstedet et par dager senere. Han har vokst opp i området og har jaktet i 50 år, men et lignende syn har han aldri sett. Erickson sier til AP at det var som om scenen var frosset i tiden.

Erickson, Webster og noen andre berget noe av kjøttet for å bruke til hundemat og til lokkemat. De tok også med seg hodene for å få dem preservert.

– Det var en utrolig opplevelse, sier Webster om oppdagelsen.