TRE GJERNINGSMENN: Politiet har i natt søkt etter de tre gjerningsmennene.
TRE GJERNINGSMENN: Politiet har i natt søkt etter de tre gjerningsmennene. Foto: Peder Gjersøe

Eldre ektepar brutalt ranet av flere menn i sitt eget hjem

Et eldre ektepar ble sent fredag kveld utsatt for et brutalt hjemmeran utenfor Tønsberg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 23.00. En nabo hørte rop om hjelp fra en bolig. Da naboen kom dit, fant han det eldre ekteparet i 70-årene. Mannen, som sitter i rullestol, og kona var bakbundet.

De var blitt utsatt for vold og ranet av tre maskerte gjerningsmenn med kniv.

– Kvinnen ble kjørt til legevakt mens mannen fikk behandling av helsepersonell. De har begge blitt påført fysisk vold, sier operasjonsleder Kjetil Indahl til TV 2.

Mens paret satt fastbundet i stua, gikk ranerne gjennom boligen på jakt etter verdisaker. Det er foreløpig ikke kjent hva de fikk med seg.

Store politistyrker jakter på de tre gjerningsmennene.

– Vi vet ikke hvor de har tatt veien. Mennene snakket engelsk, var iført mørke klær, masker og hadde hver sin kniv, opplyser Indahl.

En av gjerningsmennene beskrives som stor og kraftig, mens de to andre som mindre i størrelse.

Politiet ønsker foreløpig ikke å dele flere detaljer om selve ranet, men det beskrives som «brutalt». Den aktuelle boligen ligger mellom Tønsberg og Åsgårdstrand i Vestfold.

– Det er rystende når eldre mennesker blir utsatt for noe slikt i sitt eget hjem. Derfor setter vi inn store mannskaper for å få tak i dem. Vi har valgt å bevæpne oss fordi gjerningsmennene hadde kniver, sier Indahl.

Det er ikke meldt om flere lignende saker den siste tiden.

Politiet ønsker å komme i kontakt med vitner og personer som oppholdt seg i området Bliksekilen sent fredag kveld.

Klokken 08 lørdag morgen forteller politiet at det fortsatt ikke er noen pågrepne i saken. De etterforsker bredt, og ber alle som har opplysninger om å melde seg. Gjerningsmennene brukte bil, men politiet har ikke kjennskap til modell eller farge.