REMI IGJEN: Magnus Carlsen spilte remis igjen. 
REMI IGJEN: Magnus Carlsen spilte remis igjen.  Foto: Berg-rusten, Ole

Carlsen med sjette strake VM-remis

Stillingskrigen i sjakk-VM fortsetter. Heller ikke i det sjette partiet ble det en vinner mellom Magnus Carlsen og Sergej Karjakin. Sammenlagt står det 3-3.

Duellantene tok hverandre i hendene etter 32 trekk.

Med nok en remis har samtlige partier hittil endt uavgjort. Carlsen og Karjakin har hatt hvite brikker tre ganger hver i VM-kampen, men ingen av dem har klart å dra fordel av det.

– Det ble veldig forsert veldig tidlig. Det var jo ikke noe å spille på. Det ble ikke så veldig spennende, sa Carlsen til NRK.

– I går var jeg heldig som overlevde etter å ha dummet meg ut. Jeg tenker at eventuelle sjanser jeg får med svart i neste parti er en bonus. Jeg har tre hvite parti på de fem siste partiene og ser lyst på det.

Fredag var det Karjakin som spilte med hvitt og fikk ta det første trekket.

Historien viser at det aldri har hjulpet russeren til seier mot Carlsen i klassisk sjakk. Den rekken er fortsatt intakt etter VMs sjette parti.

Carlsen måtte heve seg etter et svakt parti dagen før. Da var han farlig nær å havne i ordentlig VM-trøbbel etter en kjempebrøler og noen påfølgende dårlige trekk.

Heldigvis for nordmannen maktet ikke Karjakin å finne de riktige trekkene i jakten på seier. Fredag var Carlsen langt mer skjerpet.

– Dette er et greit resultat for Magnus, da en solid remis med svart uten noen problemer viser hvor enkelt han kan klarer halvpoenget. I morgen spiller Magnus igjen med svart, og hvis han overlever dette partiet også ligger han bra an med tanke på fargene ettersom han har flere hvite mot slutten, sier TV 2s sjakkekspert Aryan Tari.

Lørdag har duellantene pause fra glassburet på Manhattan i New York.

(©NTB)