TALER: NATOs generalsekretær under en tale i Brussel i Belgia fredag.
TALER: NATOs generalsekretær under en tale i Brussel i Belgia fredag. Foto: Francois Lenoir/Reuters

Nå har Stoltenberg snakket med Trump: – En god samtale

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg har snakket med USAs påtroppende president Donald Trump.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Den nyvalgte presidenten og jeg snakket om viktigheten av NATO og hvordan alliansen tilpasser seg den sikkerhetspolitiske situasjonen, sier Stoltenberg.

Ifølge ham var det en god telefonsamtale.

– Jeg viste til at han under valgkampen hadde tatt opp behovet for økte forsvarsutgifter og understreket at dette har vært min førsteprioritet siden jeg ble generalsekretær i 2014, forteller han.

Jens Stoltenberg har tidligere gått ut og gitt støtte til Donald Trump som krever at europeiske land må ta en større del av forsvarsbyrden.

– Trump har påpekt hvor viktig det er at europeerne begynner å investere mer i forsvar. Der er jeg helt enig med ham. Dette har vært amerikanske lederes budskap i mange år, og det som er positivt, er at vi nå ser at europeerne øker investeringene og bidrar til en mer rettferdig byrdedeling, sa Stoltenberg tidligere denne uken.

Trump har tidligere kommet med flere uttalelser som har sådd tvil om hans vilje til å komme europeiske allierte til unnsetning hvis de ikke øker forsvarsbudsjettene. Men utspillene hans om NATO har vært motsetningsfylte.

NTB/TV 2