VARME KILDER: Yellowstone nasjonalpark er blant annet kjent for sine varme kilder og geysirer.
VARME KILDER: Yellowstone nasjonalpark er blant annet kjent for sine varme kilder og geysirer. Foto: Mark Ralston/AFP Photo

Ung mann skulle bade i varm kilde – havnet i etsende dødsbad

Colin (23) lette etter et sted å bade, men den fatale feiltakelsen kostet ham livet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I juni i fjor døde en 23 år gammel mann i en dramatisk ulykke i Yellowstone nasjonalpark i USA.

Colin Scott (23) fra Oregon besøkte det verdenskjente naturreservatet, som blant annet er kjent for sine varme kilder og geysirer, med søsteren sin.

Denne uka kom nye detaljer om den tragiske dødsulykken. En etterforskning utført av National Park Service, ble offentliggjort torsdag, skriver The Guardian.

Ville bade i varm kilde

De to søsknene forlot den oppmerkede stien da ulykken skjedde. Ifølge den lokale tv-stasjonen KULR-TV lette de etter en varm kilde hvor de kunne bade.

Men da Scott skulle dyppe foten nedi en av kildene, skled han og falt oppi det varme, syreholdige vannet.

Søsteren løp for å si fra til parkvakter, men det var allerede for sent. Redningsarbeidere forsøkte å hente ham opp fra vannet, men måtte gi opp på grunn av kraftig tordenvær. Da de kom tilbake dagen etter, var liket helt oppløst.

Sterkt syreholdig vann

Det er strengt forbudt å bade i de varme kildene i Yellowstone-parken, på grunn av det høye syrenivået i vannet, Det er likevel flere tilfeller av folk som har forsøkt å bade, til tross for de mange fareskiltene som er satt opp i parken.

Ifølge parkmyndighetene i Yellowstone, har opptil tjue mennesker omkommet på grunn av slik bading.

– Geotermiske attraksjoner er en av de mest farlige elementene i Yellowstone, men min oppfatning er at folk ikke forstår hvor farlig det er, verken besøkende eller ansatte, sier Hank Heasler, sjefsgeolog i parken.