TOPPFORM: Eden Hazard har glitret i kongeblått denne sesongen.
TOPPFORM: Eden Hazard har glitret i kongeblått denne sesongen. Foto: Glyn Kirk

Hazard har aldri vært bedre

Skyter mer, løper mer og scorer oftere enn noen gang tidligere i Chelsea-karrièren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Middlesbrough - Chelsea på TV 2 Sport Premium og Sumo søndag kl. 17:00!

Et såret Chelsea hadde sakket akterut i tittelkampen etter tap mot både Liverpool og Arsenal. En drøy måned senere fremstår Antonio Contes blåkledde menn som en bunnsolid kandidat til å kapre Premier League-trofeet.

Etter omleggingen til 3-4-3 har Chelsea vunnet fem ligakamper på fem forsøk, og kan vise til svimlende 16-0 i målforskjell.

Hazard er sluppet fri

I 2014/2015-sesongen ble Eden Hazard kåret til årets spiller i Premier League etter å ha ledet laget fra Vest-London til gull i ligaen.

Den påfølgende sesongen som tittelforsvarer endte med katastrofe. The Special One forsvant fra klubben, og Antonio Conte kom inn. Italieneren har ikke bare vekket gulldrømmene på Stamford Bridge, han har også gitt Eden Hazard friheten tilbake.

Sky Sports har undersøkt transformasjonen Chelseas lynving har vært gjennom siden 15/16-sesongens bleke utgave av belgieren.

Med Marcos Alonso bak seg i 3-4-3-formasjonen får Chelseas nummer ti muligheten til å trekke innover i banen og skyte oftere enn før. Det medfører også mindre defensivt ansvar for 25-åringen.

Fredag mottok han prisen som månedens spiller i oktober.

Scoringsmaskin

Forrige sesong ble det kun fire ligamål på Hazard, det første kom så sent som i slutten av april. Sesongen som er hans femte i Chelsea har startet langt bedre.

Med fem mål på sine siste fem, og syv fulltreffere totalt, er den tidligere Lille-spilleren allerede halvveis til sin personlige rekord for antall mål i én Premier League-sesong. Kun lagkamerat Diego Costa og Sergio Agüero har truffet nettmaskene flere ganger enn Hazard.

På de elleve første kampene har 25-åringen skutt 3.3 ganger i snitt per kamp, og scoret hvert 131. minutt. Liknende tall har han aldri vært i nærheten av i Chelsea-drakta.

Mens han tidligere forsøkte å finne lagkameratene blir han nå oppfordret til å gå for mål selv.

Løper mer med offensiv frihet

Selv om Chelsea-krumptappen bidrar mindre defensivt enn tidligere, så løper han mer. 8.4 kilometer var avstanden han tilbakela i snitt per kamp i 15/16-sesongen. På de elleve første kampene i inneværende sesong løper så mye som 9.5 kilometer per kamp.

Søndag er det Middlesbrough sitt forsvar som vil forsøke å stoppe Eden Hazard sin scorinsrekke, når Chelsea tar turen til Riverside Stadium på jakt etter sin sjette strake seier.