UAKSEPTABELT: En video av kvinnen og hennes hunder deles på Facebook og skaper sterke reaksjoner.
UAKSEPTABELT: En video av kvinnen og hennes hunder deles på Facebook og skaper sterke reaksjoner. Foto: Privat

advarer mot mobb-mentalitet:

Mor og datter måtte beskyttes av politiet etter rystende hundevideo

– Nå må folk se til å dempe seg, sier politiet oppgitt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag ble en video av en ung kvinne som drar i, spytter, skriker til og oppfører seg svært aggressivt mot hundene sine lagt ut på sosiale medier.

«Jeg klipper av deg tunga hvis du ikke slutter med den sleikinga di», sier kvinnen til en av hundene.

Klippet har skapt sterke reaksjoner på sosiale medier hos flere titalls tusen som har delt og sett videoen. Flere kaller kvinnen for dyremishandler, og i kommentarfeltet snakker folk om å bryte seg inn hos familien for å hente ut hundene.

Den unge kvinnen er fra Akershus, og familien hennes bekrefter at hun har mottatt en rekke trusler etter at videoen, som er fra tidligere i år, ble lagt ut på nett.

– Jeg har sett denne videoen tidligere, og min datter oppfører seg helt uakseptabelt i den. Det er ikke sånn vi behandler hundene våre. Hun har beklaget det og lovet at det ikke skal skje igjen. Det siste døgnet har vært et helvete, sier den unge kvinnens mor til TV 2.

Grove trusler

Utover kvelden torsdag ble truslene flere og flere, og til slutt begynte fremmede biler å stoppe utenfor familiens eiendom.

– Folk ringte meg med trusler og alt var veldig ubehagelig. Dette er det verste jeg har vært med på, og datteren min er dypt fortvilet, sier moren.

Torsdag kveld valgte politiet å ta affære.

– Denne videoen har skapt massive reaksjoner med mange trusler. Det gikk så langt at vi følte vi måtte ha en bil i nærheten som kunne passe på natt til fredag, sier lensmann i Aurskog-Høland, Svein Engen, til TV 2.

Han oppfordrer folk til å roe seg ned, og advarer mot den enorme hetsen mot familien på sosiale medier.

– Folk er raske med å sette i gang trusler på sosiale medier, og det har vært grove trusler. Jeg vil oppfordre folk til å dempe seg, en eventuell sak om dyremishandling løses av Mattilsynet og politiet, sier han.

I kommentarfeltet blir også familien navngitt, adressene deres skrevet og det kommer flere ufine karakteristikker av enkeltpersoner i familien.

– Dette er helt jævlig, sier moren.

På ny inspeksjon fredag

Mattilsynet var på tilsyn hos familien i mai, og fant da ingen feil.

Etter at videoen ble lagt på nett har familien bedt dem komme igjen for å enten hente hundene eller renvaske dem, og fredag formiddag var de på inspeksjon i hjemmet deres.

– Jeg tok med meg tre andre personer for å få litt tyngde på den uttalelsen vi kommer med, da dette er en sak av stor interesse. Dette er en vanvittig belastning for familien, sier veterinær og seinorinspektør i Mattilsynet Dag-Erik Ruud til TV 2.

Mattilsynet har mottatt over 40 bekymringsmeldinger fra privatpersoner etter at videoen ble lagt ut.

De sier det ikke er tvil om at oppførselen i videoen er over streken og bryter med dyrevelferdsloven.

– Dette er likevel ikke grunnlag nok til å ta fra dem dyrene. Da vi var på inspeksjon fredag var dyrene harmoniske, de søkte kontakt, de satt fint i fanget til eierne, sier han.

Også Ruud er oppgitt over hvordan folk har reagert på sosiale medier.

– Det er sterke krefter jo sving, dette har jo tatt helt av, sier han.