Bjørgen frykter lang Johaug-dom: – Er forberedt på det verste

Marit Bjørgen gikk skitur med venninnen forrige fredag.

Marit Bjørgen forteller at hun forrige fredag gikk på skitur sammen med Therese Johaug. Johaug, som testet positivt på det anabole steroidet clostebol i september, er for tiden suspendert fra landslaget som følge av den positive dopingprøven.

– Jeg prater med Therese. Vi var på en skitur på fredag før jeg dro hit. Det går veldig opp og ned med henne. Hun er tøff som står i det. Når vi starter her i helgen, blir det tøft for henne å se på, tror Bjørgen.

Johaug hadde vært en av de store favorittene om hun hadde stilt til start.

– Det er klart at jeg savner Therese. Det blir ikke det samme å konkurrere uten henne. Jeg vil ikke ha noen formening om når jeg kan se henne til start, men man er forberedt på det verste.

– Hva er det verste?

– At hun er borte fra dette året, sier Bjørgen.

Hun forteller at Johaug-saken har vært en skikkelig vekker.

– Jeg har stolt på støtteapparatet rundt meg og sjekket med dem. Nå dobbeltsjekker jeg medisin jeg må ha, sier Bjørgen, som vil fortsette å bruke forstøverapparat.

– Jeg synes det helseteamet vi har gjør en vanvittig bra jobb. Det er helsemessige grunner til at vi har forstøverapparat. Jeg synes det er greit å bruke det, sier hun.

Bjørgen har slitt med en liten forkjølelse etter å ha blitt smittet av sønnen Marius, men satser på å gå lørdagens renn på Beitostølen.

– Jeg har vært hos legen i dag. Jeg skal prøve en skitur etterpå og er åpen for å gå i morgen, sier Bjørgen.

Det betyr at hun ikke står på startstreken fredag. Forkjølelsen har hun fått fra sønnen Marius.

– Det startet med Marius forrige uke. Han smittet hele familien. Det er en helt vanlig forkjølelse, sa hun.

36-åringen erkjenner at det er en annen tilværelse nå som hun har et nytt familiemedlem å passe på. Hun er ikke i tvil om hvem som skal prioriteres.

– Det er Marius som er førsteprioritet. Det vil det alltid være. Jeg skal være der for ham når han er syk, og blir jeg syk er det en del av å være mamma, sa hun, og la til at Marius også vil prioriteres over VM i Lahti.