restaurant-mysterium i bergen:

Julebords- og bryllups-reservasjoner sporløst borte: – Det er helt svart. Vi aner ikke hvem som har bestilt

Restauranteier i Bergen fortviler etter at alle julebord-, konferanse-, og bryllupsbestillinger har forsvunnet i det de mistenker er et hackerangrep.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Dette er helt krise. Jeg har aldri vært borti liknende i mine 25 år i bransjen, sier Bjørn Hanevik, eier av Harbour Apartments kai i Bergen, til TV 2.

For en drøy uke siden oppdaget de at julebords- og bryllupsbestillinger fra minst åtte restauranter er sporløst forsvunnet. Harbour Apartments kai i Sandviken i Bergen sentrum er særlig hardt rammet. Dette er et populært festlokale for bursdager, bryllup og julebord. Her arrangeres det for tiden julebord for 80 personer tre ganger i uken, i tillegg til konferanser og kurs.

– Det er helt svart. Vi aner ikke hvem som har bestilt. Vi ber innstendig om at folk ringer oss, akkurat nå er ingenting klart og vi har ikke oversikt.

Bjørn Hanevik, eier Harbour Apartment kai
Bjørn Hanevik, eier Harbour Apartment kai Foto: Privat

Mistenker hacking

Det de frykter nå er at det plutselig står 200 mennesker på døra, og at ingenting er klart.

– Hva er det som har skjedd tror du?

– Nei, hadde vi bare visst det. Åtte av serverne våre er rammet og vi aner ikke hva som har skjedd, Vi mistenker at det er hacking, sabotasje eller hva det kan være. Vi klarer ikke å finne igjen noen data mellom 22. august og 9.november, sier Hanevik til TV 2.

Han forteller at de nå har hatt et team av eksperter inne fra Sverige i en uke. TV 2 har fått se rapporten, som konkluderer med at

«..sjansene for å hente ut de etterspurte dataene intakte er ekstremt usannsynlig.»

– Hvorfor skulle noen ha interesse av å hacke serverne deres?

– Jeg aner ikke. Dette er bare et mysterium.

 Slik unngår du å lage skandale på julebordet