I OSLO: Erik Hamrén nevnes som en av kandidatene til å erstatte Per-Mathias Høgmo. Nå er han på plass i Oslo under cupfinaleseminaret. 
I OSLO: Erik Hamrén nevnes som en av kandidatene til å erstatte Per-Mathias Høgmo. Nå er han på plass i Oslo under cupfinaleseminaret.  Foto: Jonathan Nackstrand

Hamrén: – Jeg kommer helt sikkert til å prate med Semb

Sveriges tidligere landslagssjef Erik Hamrén bekrefter at han er sugen på ny trenerjobb.

Erik Hamrén er sammen med Ståle Solbakken, Lars Lagerbäck, Kjetil Rekdal og Ole Gunnar Solskjær blitt nevnt som de heteste kandidatene til å erstatte Per-Mathias Høgmo som landslagssjef for Norge.

Hamrén bekrefter at han er er sugen på en ny trenerjobb.

– Jeg trengte en pause i sommer etter EM. Men nå kjenner jeg at jeg er sugen på en trenerjobb igjen. Jeg fikk flere tilbud i sommer jeg takket nei til. De er borte nå. Men hadde jeg fått samme tilbudene i dag, så hadde jeg kanskje tatt ett av dem, sier til TV 2 Sporten.

Midt i intervjuseansen med svensken kom Nils Johan Semb inn i rommet. Begge var tilfeldigvis på Ullevaal stadion på grunn av cupfinaleseminaret.

– He, he. Vi kommer sikkert til å prate med hverandre i løpet av helgen. Jeg kjenner Semb fra tidligere, så det vil være naturlig, sier en hemmelighetsfull Hamrén til TV 2 Sporten.

– Er Norge-jobben aktuell for deg?

– Det blir hypotetisk å svare på. Jeg har ikke hatt samtaler med NFF, og vet ikke om jeg er aktuell. Skulle jeg få et spørsmål, så får jeg heller komme tilbake til det, svarer den tidligere RBK-treneren.

Erik Hamrén har også en unik statistikk på Ullevaal stadion. Som RBK-trener hadde han ikke et eneste tap på nasjonalarenaen.

– Nei, og ikke med Sverige heller, gliser han, og sikter til 0-0-kampen i 2015.

– Ullevaal er en fin arena, og jeg husker godt kampene mot Vålerenga der. De var alltid spesielle. Generelt synes jeg det var fine rammer rundt kampene i Norge, konstaterer han.

– En nabo er fortsatt sur på meg
– Burde jeg sette penger på deg som norsk landslagstrener?

– Nei, det bør du ikke. Samtidig så sa jeg akkurat det samme til min nabo som lurte på å sette penger på meg som svensk landslagssjef. Han er fortsatt sur på meg, så man vet aldri i dette gamet, humrer Hamrén.

Hamrén skal ha avskjedsfest med sitt eget team fra Sverige-perioden i helgen.

– Vi rakk ikke det i sommer, så jeg har bedt alle inn til en liten fest på lørdag. Det blir hyggelig, konstaterer 59-åringen.

Han føler med Høgmo, og det han har vært gjennom.

– Jeg ringte Høgmo i går for å prate med han. Jeg synes han er en bra kar, og følte det var riktig å ta en prat med han etter det som har skjedd. Jeg opplevde litt av det samme i min periode da vi tapte to kamper i kvalifiseringen nå sist. Da var det mange i svensk presse som mente jeg burde gå av. Det er et enormt press å være landslagssjef, sier Hamrén.

Deila: – Tryggheten forsvant under Høgmo
Den nybakte Vålerenga-treneren Ronny Deila mener de tre T'ene forsvant under Per-Mathias Høgmo – nemlig trygghet, tillit og trivsel.

– Det er ikke tvil om at tre ting er viktige. Trygghet, tillit og trivsel. Det ble så mye støy rundt Per-Mathias at humøret ikke var som det skulle være i spillergruppen. Han endret for mye på spillestil, og det skapte utrygge spillere. Noen måtte få tillit over tid, og når det ble endringer også der, så skapte det for mye utrygghet også der, sier Deila til TV 2 Sporten, og slår fast:

– Det ytre presset ble så tøft at det ble vanskelig for Høgmo å gjøre jobben sin godt nok.

Deila vil ha Solbakken
Ronny Deila peker i likhet med mange andre på FC København-trener Ståle Solbakken som den beste kandidaten til å erstatte Per-Mathias Høgmo.

– Nå må NFF få inn en ny trener som kan skape nytt engasjement og trøkk igjen. Treneren er den viktigste, uansett nivå. Norge har ikke en dårligere tropp enn Ungarn og Nord-Irland. Vi har spillere som kan prestere på den internasjonale arena, sier han.

– En ny trener må ha erfaring fra lederskap og vise tydelighet rundt ledelse. Han må ha god erfaring fra internasjonal fotball og ha en personlighet som kan fronte en sak og svare kritikerne tilbake. Det har vært snakk om Ståle Solbakken, og det er ikke tvil om at han kan gjøre en slik jobb, konkluderer Deila.