FOTBALLFRELST: Petter Northug har sterke meninger om hvem som bør erstatte Høgmo.
FOTBALLFRELST: Petter Northug har sterke meninger om hvem som bør erstatte Høgmo. Foto: Johansen, Carina

Northug ber spesielt én trener holde seg unna landslagsjobben

Petter Northug jr. kaster seg inn i diskusjonen  om hvem som skal  bli ny landslagstrener i fotball. Og skikongen har også en klar mening om hvem det ikke bør bli...

Petter Northug jr. er travelt opptatt foran sesongstarten på Beitostølen.

Men langrennsløperen følger nøye med hva som skjer i norsk fotball.

Interessant navn

– Egentlig er det samme for meg hvem som er sjef for fotballandslaget bare vi kan være med å kjempe internasjonalt. Men, det har vært en turbulent periode og vi har ikke fått resultater. Elendigheten startet mot Ungarn. Det var mange av oss som ønsket å se Norge i et mesterskap igjen, men nå er veien til VM i Russland fryktelig lang, forklarer Northug jr.

– Hvem mener du er best egnet til å overta etter Høgmo?

– Mange har nevnt Ståle Solbakken, det er et interessant navn, han virker som en sterk og god leder og har også en klar filosofi om hvordan det skal spilles fotball. Vi har mange gode talenter i norsk fotball og med klokt lederskap er det fullt mulig å se for seg Norge i et sluttspill igjen, understreker Petter Northug jr.

Ikke Solskjær

Petter Northug jr. har naturligvis fått med seg at tidligere Rosenborg-trener, Erik Hamrén er aktuell, det samme er hans Iandsmann Lars Lagerbäck og også Ole Gunnar Solskjær, trener for rivalklubben til Northugs favorittklubb, Rosenborg.

– Jeg har sett at Solskjær har styrt Molde i feil retning, kanskje var det bare flaks at de for noen år siden klarte å slå Rosenborg? Jeg mener iallfall at det er viktigere at Solskjær nå konsentrerer seg om å få løftet Molde opp til øvre halvdel av tabellen.

– Så du ser ikke han som ny landslagstrener?

– Nei.