STORT PRESS: Studenter over hele Sør-Korea måtte i dag få ro. Derfor ble det innført en rekke tiltak for å redusere støynivået rundt lærestedene.
STORT PRESS: Studenter over hele Sør-Korea måtte i dag få ro. Derfor ble det innført en rekke tiltak for å redusere støynivået rundt lærestedene. Foto: AFP/Jung Yeon-je

Hele Sør-Korea stoppet opp på grunn av eksamen (!)

Flyavganger ble kansellert og lastebiler fikk kjøreforbud for at studentene skulle få konsentrere seg om den viktige eksamenen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skjer hvert år i Sør-Korea. Mer enn 600.000 studenter skal ta prøven som kan avgjøre om de kommer inn på de beste universitetene og høyskolene, skriver The Guardian.

Full stans

Lammelsen av Sør-Korea i forbindelse med eksamenen innebærer at store lastebiler fikk kjøreforbud, at flere store byggeplasser måtte ta pause og at avganger og ankomster på flyplasser ble stoppet en halv time mens elevene skulle avlegge en språklytte-test.

I tillegg åpnet børsen i Seoul klokken 10.00; en time senere enn vanlig.

Gråt og bønn for studenter

TV-bilder fra Sør-Korea viser ifølge The Guardian nervøse studenter i tårefulle omfavnelser med foreldrene, mens yngre elever heiet på sine eldre medstudenter.

TENTE LYS: Sørkoreanske foreldre ba og tente lys for sine håpefull før den årlige, nasjonale eksamenen. FOTO: AFP. 
TENTE LYS: Sørkoreanske foreldre ba og tente lys for sine håpefull før den årlige, nasjonale eksamenen. FOTO: AFP. 

Presset rundt den viktige eksamenen får ifølge den britiske avisen skylden for tenåringsdepresjoner og landets høye selvmordstall.

I den anledning har tusenvis av foreldre flokket til templer og kirker i dag for å be, og monker og prester har holdt spesielle messer for studentene.

Eksamenen ble avholdt ved 1183 ulike utdanningsinstitusjoner i Sør-Korea,og er i skrivende stund over.