Stjernen-spillerne jubler etter 8-5-seieren borte mot Frisk Asker forrige helg.
Stjernen-spillerne jubler etter 8-5-seieren borte mot Frisk Asker forrige helg. Foto: Bendiksby, Terje

Stjernen erter Sparta: – Farvel, «hockeytown»!

I en årrekke har Sparta Sarpsborg hatt hockey-hierarkiet i Østfold. Men nå er det slutt på det, skal man tro markedssjefen til erkerivalen Stjernen.

– Vi kan si farvel til «hockeytown». Hockey-hierarkiet i Østfold er flyttet ned til Fredrikstad, sier Stjernens markedssjef og tidligere landslagsspiller Ørjan Løvdal.

Stjernen har hatt sportslig suksess denne sesongen og er storebror i fylket både før og etter kveldens Østfold-derby i Sparta Amfi.

Riktignok hvis man bare leser tabellen ...

– Vi ser allerede nå at Stjernen har tatt steget sportslig og er best i Østfold hittil denne sesongen. Vi føler vi har et bedre lag enn Sparta og vi tror og håper vi ender foran dem på tabellen allerede denne sesongen, sier Løvdal.

Se HockeyXtra på TV 2 Sportskanalen og tv2sumo.no i kveld fra kl. 18.00.

Sparta Sarpsborgs daglige leder Morten Carlsson flirer når han får høre om påstandene om at hockey-hierariket i Østfold er flyttet til Fredrikstad.

– De er ikke i nærheten! Vi har en annonsekampanje nå som minner dem om hva november måned er for Fredrikstad. Historisk sett ramler dem sammen på isen og vi minner også om at «den andre byen» så vidt reddet seg fra nedrykk fra OBOS-ligaen i fotball. I november kommer vi som vanlig til å passere dem og legge dem bak oss i Get-ligaen for godt, sier en offensiv Carlsson.

Venter på ny arena

Men Stjernen har helt andre planer. For i løpet av de neste to ukene skal Fredrikstad kommune trolig beslutte hvor den nye storstuen Arena Fredrikstad skal ligge. En arena som skal sørge for at Stjernen tar ytterligere steg og etablerer seg som et av topplagene i Norge.

– Når ting blir bestemt og vi får tidsperspektiv på byggingen, så handler det om å «bygge» seg inn i arenaen også for oss. Både sportslig og administrativt, sier markedssjefen.

Men før det møtes erkerivalene til et nytt Østfold-derby i kveld.

– Vi er såpass på gang om dagen at vi håper og tror det skal fortsette i kveld. Det blir alltid tette kamper mot Stjernen men vi skal ta dem, sier Sparta-sjefen.

Vertene i Sarpsborg håper på over 3000 tilskuere i Sparta Amfi i kveld. Det er med andre ord duket for hockeyfest i Sarpsborg. Kampen følger du direkte i HockeyXtra på TV 2 Sportskanalen eller i sin helhet på tv2sumo.no.

Det spilles ytterligere tre andre oppgjør i Get-ligaen i kveld. Frisk Asker - Stavanger Oilers, Lørenskog - Kongsvinger og MS - Lillehammer ser du også på TV 2 Sumo. Kampstart er 18.30 på alle kampene mens HockeyXtra starter kl. 18.00 på TV 2 Sportskanalen og tv2sumo.no.