Erlandsen ansatt som ny LSK-trener

Arne Erlandsen har signert en toårskontrakt med Lillestrøm.

Lillestrøm bekrefter på sine hjemmesider at Arne Erlandsen blir med videre. Treneren har signert en toårskontrakt med gultrøyene.

Romerikes Blad og VG meldte nyheten først.

Toårskontakt for Erlandsen
Erlandsen kom inn som en redningsmann og reddet klubben fra nedrykk i 2016. På de fem siste kampene ble det tre seirer og to uavgjort. Det holdt til fornyet kontrakt. Prestasjonen gjør at også Erlandsen fikk fornyet kontrakt.

– Målet blir å prøve å utvikle laget videre fra det ståstedet vi har i dag. Vi er opptatte av å utvikle oss og bli bedre hver eneste dag, sier Erlandsen til TV 2.

Han vil skape et lag som møtes med respekt i Fotball-Norge og ikke lenger kjemper i bunnen av tabellen.

– Alle lag ønsker seg jo tilbake til toppen. Det er ikke noe annerledes i LSK. Jeg har et bilde av hvordan jeg mener fotball skal spilles, Sammen med spillerne skal jeg jobbe for å optimalisere det. Men det er klart at det alltid er en grunn til at man ligger der man ligger. Så kan det være noen detaljer i spillet som kan forandres slik at man får et positivt resultat på kort sikt. Så blir oppgaven å ta det på kort sikt med i hverdagene fremover, sier Erlandsen.

Styreleder Owe Halvorsen sier at styret tok utgangspunkt i at LSK måtte tilbake til røttene i arbeidet med å finne ny trener. Derfor falt valget på Erlandsen.

– Sportslig utvalg startet med 12-15 kandidater, og presenterte en liste på seks kandidater til styret. Vår konklusjon er at Arne Erlandsen er det beste valget som trener for Lillestrøm Sportsklubb, sier styreleder Owe Halvorsen.

Kan miste sentrale spillere
Jobben med å gjøre Lillestrøm til et topplag igjen blir uten tvil krevende for Erlandsen.

Malaury Martin, Marius Lundemo, Francis Dickoh, Haraldur Björnsson og Håkon Skogseid er alle på utgående kontrakter. Bassel Jradi, Ole Martin Rindarøy og Gary Martin har låneavtaler som går ut.

– Vi vet hvem som er på utgående kontrakter, og vi kommer helt sikkert til å ha dialog med dem. Vi avsluttet vel mot Molde med to-tre spillere som er ute av kontrakt, og de lag selvsagt inn gode søknader gjennom sine bidrag, sier Erlandsen.

Kaptein Frode Kippe står også uten kontrakt etter sesongen, med den 38-årige stopperkjempen er motivert for å fortsette dersom han får lov.

– Ja, motivasjonen er det ikke noe galt med. Kroppen føles fin. Det er det morsomste jeg vet om, så jeg kan ikke tenke meg å gjøre noe annet enn å spille fotball, sa Kippe til TV 2 ved sesongslutt.

Mye tyder på at Kippes tid på Åråsen ikke er over helt ennå.

– Det er naturlig at vi setter oss ned med Frode for å finne ut hva han ønsker og hva vi ønsker. Det er naturlig med en spiller som har vært i klubben så lenge, sier Erlandsen.

– Han sier han er motivert til å fortsette. Vil du ha Kippe med videre?

– Da må vi forte oss og sette oss ned og snakke med ham, svarer Erlandsen.

(©NTB/TV 2)