Southampton-laget før Europa League kampen mot Inter.
Southampton-laget før Europa League kampen mot Inter. Foto: Giuseppe Cacace/Scanpix

Fire salg til Liverpool har finansiert hele Southamptons ellever

I helgen møter «farmerklubben» laget som har kjøpt stjernespillerne deres.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag møtes Southampton og Liverpool til Premier League kamp på St. Mary's. Da starter trolig fire Liverpool-spillere med en fortid i Southampton.

Liverpool har på tre år hentet Sadio Mané, Nathaniel Clyne, Adam Lallana, Dejan Lovren og Rickie Lambert fra Southampton. Den totale summen for disse er rett over en milliard.

Et helt lag

For de pengene har Southampton klart å hente et helt lag. Et lag som har vist seg slagkraftig i flere sesonger. Spillerne som har kommet inn er:

Forster (105 mill)

Cedric (49,5 mill) Van Dijk (121,5mill) Gardos (42 mill) Bertrand (105 mill)

Redmond (105 mill) Romeu (52 mill) Clasie (85 mill) Tadic(115 mill)

Long (127 mill) Austin (42 mill)

TV 2s fotballekspert Kasper Wikestad lar seg begeistre over måten Southampton har forvaltet midlene de har fått inn.

– Jeg er imponert over det de har fått til. De har mistet gode spillere og byttet managere, men de har vært gode til å erstatte de tomme posisjonene. Southampton har gjort ekstremt mye riktig, konkluderer Wikestad.

– Henter ikke fra øverste hylle

I begge klubbene er det gode akademier og det utvikles unge spillere. Southampton har det kanskje mest kjente engelske akademeiet, og spillere som Lallana, Oxlade-Chamberlain og Schneiderlin var i klubben da de var i League 1. På overgangsfronten henter ingen av lagene de beste og dyreste spillerne.

Adam Lallana har vært med på Southamptons reise gjennom ligasystemet. Her spiller han for Liverpool mot Southampton
Adam Lallana har vært med på Southamptons reise gjennom ligasystemet. Her spiller han for Liverpool mot Southampton Foto: Tim Ireland/Scanpix

– Liverpool og Southampton driver litt med det samme, men på forskjellig nivå. Southamptons speidernettverk har gjort at de relativt billige overgangene fra utlandet har passet klubben. Liverpool har hentet en del etablerte spillere i Premier League til høye summer, men heller ikke de henter spillere fra øverste hylle. Wijnaldum og Mané er ikke som å hente Pogba og Zlatan, sier Wikestad.

Tror det blir en jevn kamp

Forrige sesong ble det en uavgjort og en seier til Southampton da de to lagene møttes. I seieren var Mané sentral for Southampton. Wikestad synes at et viktig moment for kampen, er hvordan Liverpool klarer å håndtere landslagspausen.

– På grunn av at Liverpool ikke er med i noen av de europeiske turneringene, har de som regel en fordel med restitusjon og lange treningsuker. Nå kommer spillere tilbake fra hele verden, og forskjellen utlignes. Jeg tror det blir en åpen og jevn kamp, avslutter Wikestad.

Lørdag kl 16:00 møtes Southampton og Liverpool på St. Mary's. Se kampen på TV 2 SPORT PREMIUM.

Summene i artikkelen er omregnet fra Pund til Kroner etter dagens kurs.