32 år gamle Juan Pedro veier et halvt tonn og har ikke forlatt sengen på seks år. Nå skal han endelig få hjelp.  
32 år gamle Juan Pedro veier et halvt tonn og har ikke forlatt sengen på seks år. Nå skal han endelig få hjelp.   Foto: Stringer

Juan Pedro (32) la på seg ti kilo i året fra han var nyfødt

Nå skal verdens tjukkeste mann få hjelp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Juan Pedro Franco Salas fra Mexico veier 500 kilo og har ikke forlatt sengen på seks år.

– Jeg veide 3,4 kilo da jeg ble født, men fra mitt første leveår begynte jeg å legge på meg ti kilo i året. Da jeg var seks år veide jeg 60 kilo. Da jeg var 17 veide jeg 200 kilo, og hadde en ulykke. Etter det la jeg på meg enda mer, fordi jeg ikke beveget meg lenger, sier Juan Pedro til nyhetsbyrået AP.

Nå skal 32-åringen få livsnødvendig hjelp. Tirsdag beveget han seg for første gang en kort strekning fra senga og ut på en spesiallaget båre utenfor huset.

Han ble fraktet til sykehuset i Guadalajara hvor han skal behandles for fedmen i flere måneder.

Familien håper behandlingen skal gi ham bedre livskvalitet og at han kan bevege seg utendørs.

– Livet var bedre da han fremdeles kom seg ut. Han jobbet i butikken hver dag, men etter en av depresjonene sine, nektet han å gå ut mer, forteller moren, Maria de Jesus Salas.

Juan Pedro får støtte av naboer og venner. De sto og applauderte for ham da han ble fraktet bort i den spesialbygde ambulansen.

Inntil 2014 var Manuel Uribe registrert som verdens tjukkeste mann. Han døde 48 år gammel, og var på det tyngste 560 kilo tung.