– Dette er penger som jeg har jobbet for og spart for å få pusset opp huset, og spesielt badet. Jeg forstår ikke at det går an å oppføre seg sånn som de har gjort overfor meg, sier en fortvilet Petra Karin Krøvel.

Se saken på TV 2 hjelper deg torsdag kl 20.30.

Trengte oppussing

For over ett år siden skulle Petra få pusset opp deler av huset sitt i Ørsta, men det er ikke mye som er gjort.

– Terrassen min har faktisk blitt grei den. Men det var mye mer de skulle gjøre, sier hun, og viser at malingen flasser av huset.

I gangen har hun blitt nødt til å male vegger og dører selv til tross for at håndverkerne lovet at gangen skulle males og alle dører skiftes ut. Men det verste er badet.

Petra viser at malingen flasser av huset. 
Petra viser at malingen flasser av huset.  Foto: Ørnulf Riisnæs

– Badet er det styggeste rommet. Det skulle bli så fint, nytt, alt. Ny vask, ny, stor fin innredning, og plater på veggene lovet han meg. Nytt gulv, en ny løsning for dusjen, og badekaret skulle ut, forteller Petra.

Men badet er like slitt som før.

Forsvant med pengene

Petra ble enke for syv år siden, og jobber som nattevakt på et sykehjem. Hun stolte på at håndverkerne ville gjøre en god jobb.

– Håndverkeren var her i lag med sønnen sin. De var veldig flinke til å prate for seg, og det skulle bli så fint, sa han, forteller Petra.

Badet til Petra skulle bli helt nytt 
Badet til Petra skulle bli helt nytt  Foto: Ørnulf Riisnæs

Så Petra betalte først en del, og deretter en del mer penger for at arbeidet skulle bli gjort. Da hun hadde gjort den siste innbetalingen på 90.000 kroner fikk hun en dårlig magefølelse.

– Da hadde jeg en våkenatt og fikk vondt langt inni meg, forteller hun.

Kort til etter at håndverkerne hadde fått tilsammen 127.000 kroner, forsvant de.

Dømt i Forliksrådet

– Det var mange unnskyldninger. Sykehusinnleggelse, sønnen hadde brudd i både armer og bein og han skyldte til og med på vannlatingsproblem, ler Petra.

Levy Nilsen ble dømt i forliksrådet til å betale pengene tilbake
Levy Nilsen ble dømt i forliksrådet til å betale pengene tilbake Foto: Ørnulf Riisnæs

Men da hun ikke så noe til håndverkerne, anmeldte hun saken til politiet. Saken havnet deretter i Forliksrådet der håndverker Levy Nilsen i november i fjor ble dømt til å tilbakebetale 93.860 kroner til Petra. Men namsmannen fant ingen eiendeler å ta utlegg i, da Levy Nilsen hverken hadde noe firma, inntekt eller noe av verdi.

– Jeg synes at det er helt forferdelig. At han blir dømt og så kan han bare suse videre. Det er jo jeg som har blitt lurt. Jeg har blitt skikkelig lurt, sier Petra.

Pengene betalt til sønnen

Saken ville normalt ha endt her, men så viser det seg at Petras penger er blitt betalt inn på sønnen, Stefan Fredriksen, sin konto.

Stefan Fredriksen mottok pengene. 
Stefan Fredriksen mottok pengene.  Foto: Ørnulf Riisnæs

– Faren satt her ved siden av meg, og sønnen stod på den andre siden med visakortet i hånden. Jeg skulle betale inn 90.000 kroner til Stefans konto. Jeg ble kjempestressa og følte meg nesten truet til å betale, forteller Petra.

Sønnen som var med på arbeidet heter egentlig Stefan Fredriksen-Nilsen. Han driver firmaet Stefans Tak og Byggetjenester Stefan Fredriksen.

Sønnen også ansvarlig

En av Norges fremste forbrukeradvokater Ola Fæhn er ikke i tvil om hvem som har ansvaret.

Ola Fæhn er tydelig på at sønnen også er ansvarlig for å gjøre opp for seg.
Ola Fæhn er tydelig på at sønnen også er ansvarlig for å gjøre opp for seg. Foto: Ørnulf Riisnæs

– Av denne kontakten så ser vi at både sønnen og farens navn fremgår, og vi ser at sønnens telefonnummer går frem av kontrakten. Senere så har man fått oppgitt sønnens kontonummer, og det er der pengene er betalt inn. Her er jeg ikke noe i tvil, sønnen blir også ansvarlig for kravet, fastslår Fæhn.

Fikk tilbakebetalt pengene

I to måneder jobber TV 2 hjelper deg for å få til en intervjuavtale med sønnen Stefan Fredriksen, og for å få til en løsning i saken. Stefan Fredriksen går med på å stille til et intervju med oss, men han dukker likevel aldri opp til avtalen.

Men så snur det:

– Det har skjedd noe som jeg aldri hadde trodd skulle skje. Jeg har faktisk fått tilbake 93.000 kroner på min konto fra Stefan Fredriksen. Hadde jeg ikke tatt kontakt med TV 2 hjelper deg, så hadde det aldri skjedd, sier Petra.

– Jeg er så utrolig lettet over at pengene er kommet tilbake til meg, avslutter Petra.

TV 2 hjelper deg har flere ganger snakket med sønnen Stefan Fredriksen på telefonen. Han har fått flere muligheter til å forklare sin side av saken, men har ikke svart på noen av våre mail. I følge sønnen har ikke faren, Levy Nilsen, telefon eller epost. Vi har forsøkt å kontakte ham per post uten å få svar.