Fabian Cancellara er blitt koblet til doping, men nå står en annen frem og sier han hadde dekknavnet mange trodde tilhørte Cancellara.
Fabian Cancellara er blitt koblet til doping, men nå står en annen frem og sier han hadde dekknavnet mange trodde tilhørte Cancellara. Foto: Eric Feferberg

Hevder Cancellara ikke er bak doping-dekknavnet «Luigi»

Den tidligere proffsyklisten Thomas Dekker innrømmer nå at det er han som står bak dekknavnet «Luigi» i den mye omtalte Operasjon Puerto-saken som involverer dopinglege Eufemiano Fuentes.

I en selvbiografi innrømmer nå Dekker (32) at det er han som står bak «Luigi»-navnet som er brukt om utøver nummer 24 («no. 24 Clasicómano» – oversatt «Nr. 24 – klassikerrytter») i dopingsaken Operasjon Puerto.

Der ble lege Eufemiano Fuentes i 2013 blant annet ble dømt til fengselsstraff og inndragelse av legeautorisasjonen i fire år. Han ble i sommer frikjent igjen, men saken er fortsatt under etterforskning. 211 blodposer fra laboratoriet hans ble gjort tilgjengelig for videre analyser.

Flere har hevdet at det er tempo- og klassikerekspert Fabian Cancellara som har gått under «Luigi»-dekknavnet. Senest etter den imponerende OL-seieren på temposykkelen i sommer måtte Cancellara tåle snakk om dette.

På gratulasjonsmeldingen fra sveitserens sitt lag, Trek-Segafredo, svarte Lance Armstrong enkelt og greit: « Luigi!!! » på Twitter.

Dekker ble tatt for bruk av EPO under sin tid i Rabobank i 2007. Dekker har vunnet Tirreno-Adriatico (2006) og Romandie rundt (2007) i sin karriere. (©NTB)