GJØR SUKSESS: – Her er dyret, sier Didrik Tønseth om Niklas Dyrhaug. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
GJØR SUKSESS: – Her er dyret, sier Didrik Tønseth om Niklas Dyrhaug. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje

Dyrhaugs gratis-app tar nettet med storm: – Jeg har bestandig solgt meg billig

Langrennsprofil blir den første norske kjendisen med egne emojis.

I november 2015 ble Niklas Dyrhaug kåret til Norges mest sexy mann av magasinet Elle. Kjekkasen fra Tydal er kjent for sin aktivitet på sosiale medier, og nå har han som første norske kjendis fått sine egne emojis.

Med appen "NIKMOJI" følger Dyrhaug i fotsporene til kjendiser som Kim Kardashian og Justin Bieber. Det er appselskapet Zedge, en av Dyrhaugs sponsorer, som i samarbeid med skistjernen står bak lanseringen.

– Jeg har vært så heldig at jeg har fått være den første i Norge som har fått lansere egne emojis. Det er en kul greie. Det gikk faktisk rett til topps på gratis-nedlastninger i Norge. Det er en uhøytidelig greie med uttrykk og ski-emojis, forteller Dyrhaug til TV 2.

På ett av uttrykkene er Dyrhaug avbildet med laurbærkrans og medaljen for «mest sexy». Han er ivrig når han snakker om gratis-produktet sitt.

– Jeg har bestandig solgt meg billig. Det er en gratis-app, så det er bare å kaste seg på telefonen og laste ned, flirer han.

Lagkameratene til skistjernen ønsker de nye uttrykkene velkommen. Didrik Tønseth tror Dyrhaug også kan videreutvikle produktet sitt.

SKI-EMOJIS: Niklas Dyrhaug har lansert sin egen app.
SKI-EMOJIS: Niklas Dyrhaug har lansert sin egen app. Foto: Larsen, Håkon Mosvold

– Han er veldig fornøyd med hvordan det har blitt, men han er nok på jakt etter flere emojis. Jeg har et ønske om å se Dyrhaug på islandshesten. Han har jo sin egen favoritthest. Han har også en cowboyhatt som han kler godt. Hest, hatt og Dyrhaug hadde vært bra, slår Tønseth fast.

Foreløpig er det i underkant av 60 Dyrhaug-uttrykk som man kan sende til venner og bekjente.

– Han kunne kanskje prøvd seg med noen kroner, men det kommer nok snart en emoji-premium som blir svindyr, spår Tønseth.

Emil Iversen, en av de store langrennskometene forrige sesong, er allerede en flittig bruker av appen.

– Jeg måtte laste ned appen. Den sender jeg rundt til alle jenter jeg har nummeret til, smiler Iversen.

Han synes det er stor stas at lagkameraten er den første norske kjendisen med egne emojis.

– Det er litt artig at Justin Bieber og Kim Kasdashian har tatt etter Niklas, fleiper 25-åringen.

Iversen er imidlertidig redd for at lagkameraten mister bakkekontakten.

– Niklas er i hvert fall ikke lav på seg selv for tiden, avslører han.