SATT PÅ PLASS: Heidi Weng møtte pressen på Beitostølen onsdag.
SATT PÅ PLASS: Heidi Weng møtte pressen på Beitostølen onsdag. Foto: Terje Pedersen

Weng tok et oppgjør med pressen

Heidi Weng tok et oppgjør med pressen om dopingsakene i norsk langrennssport, men leder for langrennskomiteen mener at slikt må man tåle.

– Du kan kan jo tenke deg selv om det hadde vært stas å svare på de samme spørsmålene!

To dager før sesongåpningen på Beitostølen møtte de norske landslagsløperne i langrenn pressen. Heidi Weng brukte anledningen til å ta en oppgjør med presse for måten dopingsakene i norsk langrenn er omtalt på.

Personlige ting

– Noen ganger føler jeg at mediene går til angrep og kanskje spør om litt personlige ting, sier Heidi Weng.

– Vi vil jo gjerne lære og bli litt klokere, hvor går grensen for hva vi kan spørre om?

– Nå har jeg lyst til å stille deg et direkte spørsmål, men jeg vet da søren om jeg har lyst til det på direkte tv, men det er hvis jeg hadde spurt deg....

Og der stoppet Heidi Weng, selv etter oppfordring fra TV 2s utsendte om å komme med spørsmålet så valgte Heidi Weng å nøye seg med et lurt smil og denne kommentaren:

– Jeg tror at du skjønner meg!

– Må tåle spørsmål

Før Heidi Weng og de andre landslagsløperne møtte representanter fra omlag 25 ulike medier så orienterte blant andre lederen av Langrennskomiteen, Torbjørn Skogstad, om situasjonen i norsk langrenn.

Han vil ikke høre snakk om å skylde på mediene for det som oppleves som en ubehagelig tid i norsk langrenn.

– Vi kan ikke skylde på mediene. Det kritiske søkelyset som settes på vår virksomhet må vi tåle. Og den situasjonen vi er i har vi skapt selv. Martin Johnsrud Sundby-saken, som endte med dom, Therese Johaugs sak er under behandling og granskingsutvalget jobber fortsatt med medinsinbruk, alle tre forhold er vårt eget ansvar, understreker Torbjørn Skogstad.