Derfor advarer Drillo mot Hamrén som landslagssjef

– Det forundrer meg litt, sier Drillo om at Hamrén nevnes som mulig landslagssjef.

Per-Mathias Høgmos avgang utløser en umiddelbar jakt på treneren som kan få det norske landslaget tilbake på beina og inn i et sluttspill.

– Det forundrer meg litt
Hvem han er, er foreløpig i det uvisse, men Ståle Solbakken, Erik Hamrén, Lars Lagerbäck, Kjetil Rekdal og Ole Gunnar Solskjær er navnene som troner øverst hos bookmakerne.

Norges mest suksessrike landslagtrener gjennom tidene, Egil «Drillo» Olsen, håper man nå kan plukke ut en kandidat som finner tilbake til røttene og gjør det han mener er det eneste riktige for det norske landslaget.

– Jeg er veldig fotballfaglig orientert og interessert i selve spillet. Jeg håper de ser etter en som er tilhenger av en mer kynisk og direkte spillestil enn det Per-Mathias er. Å få inn en trener som er opptatt av å spille ballen mye mer fremover, og er mindre opptatt av å styre kamper, som har vært en viktig del av prosjektet til Per-Mathias, sier Drillo til TV 2.

Derfor mener han at Hamrén ikke er riktig person å gå etter.

– Jeg ser at noen har kommet med Erik Hamrén, men det forundrer meg litt. Han står for noe helt annet. Han ligner Per-Mathias i langt større grad enn for eksempel meg.

Hamrén var på plass i Oslo tirsdag. Göteborgs-Posten hevder at den tidligere RBK- og Sverige-sjefen er aktuell for jobben, men selv ville ikke Hamrén uttale seg til TV 2 av respekt for Høgmo. NFF opplyste at Hamrén var i Oslo ifm. et innlegg han skal ha under cupfinaleseminaret.

Drillo vil helst ha Solbakken
Ståle Solbakken er den heteste kandidaten til å ta over jobben, men 48-åringen nyter gode dager i København med tabelltopp i ligaen og fremdeles muligheter for avansement i Mesterligaen. Toppfotballsjef Nils Johan Semb møtte Solbakken i forbindelse med Mesterliga-kampen mot Leicester. Begge to hevder imidlertid at jobben som norsk landslagssjef ikke ble diskutert.

Onsdag, etter Høgmos avgang ble bekreftet, sa Solbakken følgende til Ritzau.

– For alle nordmenn er det en spesiell jobb, ikke bare for meg. Men jeg har kontrakt med FCK og er på jobb her også i morgen, sier Solbakken.

Selv håper Drillo at «hans» stil og fotballfilosofi returnerer til landslaget. Da er det to som peker seg ut.

– Sammen med Lars Lagerbäck er Solbakken den som står nærmest den stilen og står for den type fotball som jeg litt flåsete kaller fremoverfotball, sier Drillo.

– Når det gjelder Ståle, så ser jeg problemet med at han har et lag og en situasjon som gjør at det sikkert ikke er noe gunstig å avslutte forholdet til København. Men det er langt frem til mars. Den prosessen kjenner jeg ikke til, men jeg regner med Nils Johan vil snakke med Ståle om det. Hvis han ikke allerede har gjort.

Solskjær tror erstatteren annonseres snart
I Molde er Solskjær, en av de nevnte kandidatene, sikker på at Norges Fotballforbund er kommet mer enn langt i jakten på erstatteren.

– Det har ingenting å si om jeg er interessert eller ikke. Det er Norges Fotballforbund som må se etter den neste kandidaten, og jeg blir ikke overrasket om noen får jobben ganske kjapt i og med at Per-Mathias og dem er blitt enige nå, sier Solskjær.

– Hvem tror du det blir?

– Det har jeg ingen formening om, men jeg vet ihvertfall at jeg ikke har snakket med noen av dem.

Solskjær klar på at man må se tilbake til Høgmos ansettelse i 2013 før man skriker for høyt om hva som gikk galt i «prosjekt Høgmo».

– Vi må huske tre år tilbake i tid da Per-Mathias fikk jobben. De fleste var veldig fornøyd med at vi i Norge prøvde en annen måte å spille på, en annen tilnærming til jobben. Det er mange som var enig da, som påstår at dem har vært uenige. Sånn er fotballen. Per-Mathias prøvde på sin måte. Det var positivt i lange perioder, og turbulent i andre, sier Solskjær.

 Dette sier Solskjær om Norge-jobben

Semb som midlertidig løsning?
Dersom NFF ikke faller ned på hverken Lagerbäck eller Solbakken, er ikke Drillo sikker på om man klarer å finne riktig kandidat til jobben. Han har sansen for det Lagerbäck gjorde med Island, som nådde kvartfinale i sommerens EM.

– Det dreier seg om å stikke fingeren i jorden, se hva vi har og spille fotball deretter. Kanskje vi ikke har vært flinke nok til å lete etter spisskompetanse, som vi har vært tidligere. Det er blitt nevnt at vi ikke har spisskompetanse på stopperplass, gode nok kanter osv, sier Drillo.

Han lanserer en mulig kandidat som kan lede laget mot Nord-Irland i mars i påvente av drømmekandidaten.

– Vi har en kandidat som er ledig, og som er den siste som har lykkes i norsk fotball med landslaget. Nils Johan Semb, han er jo der. Som en midlertidig løsning, for all det. Men jeg tror vi ender på Ståle før eller senere.