Marcus (3) ble låst inne i et skap da fosterforeldrene dro på fest

FOSTERBARN: Marcus Fiesel (3) ble plassert i fosterhjem i april 2006. Noen måneder senere ble han drept i sitt nye hjem. 
FOSTERBARN: Marcus Fiesel (3) ble plassert i fosterhjem i april 2006. Noen måneder senere ble han drept i sitt nye hjem.  Foto: Privat
Det brutale, kalde drapet rystet USA for ti år siden.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I august 2016 markerte lokalbefolkningen i byen Cincinnati, Ohio at det var ti år siden drapet på treåringen Marcus Fiesel.

– Ti år senere river fortsatt navnet og bildet av han, den smilende tre år gamle engelen, i hjertene våre, skriver lokalavisen WCPO.

Hundrevis av mennesker deltok i leteaksjonen etter den vesle gutten, etter at han ble meldt savnet av fosterforeldrene i midten av august 2006.

– Vær så snill å finn sønnen min, sa fostermor Liz Carroll gråtende på en pressekonferanse.

Men både hun og ektemannen visste at Marcus hadde vært død i flere dager, og at han ikke kom til å bli funnet i live.

DØMT: David Carroll, Marcus' fosterfar, innrømmet å ha bidratt til drapet av treåringen. Han fikk 15 år i fengsel.
DØMT: David Carroll, Marcus' fosterfar, innrømmet å ha bidratt til drapet av treåringen. Han fikk 15 år i fengsel. Foto: David Kohl/AP

Satt i fosterhjem

Treåringen Marcus ble plassert i fosterhjem i april 2006, etter en vanskelig oppvekst hos moren hjemme i Ohio.

Han hadde autisme, og hans biologiske mor syntes det var vanskelig å ta vare på gutten. I samråd med politiet overlot hun sønnen til barnevernet.

Liz og David Carroll ble hans nye fosterforeldre. Fra før av hadde de ett barn, samt en kvinne som bodde med dem. Kvinnen skal ha vært parets elskerinne.

Låst inne i skap

4. august samme år skulle Carroll-paret i et familieselskap. Men de ville ikke ha med seg sitt nye fosterbarn, og bestemte seg for å låse han inne i et skap.

– De gjorde noe grusomt mot dette barnet. De kunne høre ham skrike i skapet da de dro, fortalte aktor Joe Deters til WCPO.

De låste den lille gutten inne i et varmt skap, uten tilgang til verken mat eller drikke. I rettssaken kom man frem til at skapet hadde temperaturer opp mot 46 varmegrader.

– Marcus var rullet inn i et teppe, bundet med teip, med armene bak seg. Og det var ikke første gang det hendte, sier Deters.

To dager senere kom paret hjem igjen. Treåringen var død, og fosterfaren tok liket med til et avsidesliggende sted for å brenne det, sammen med parets elskerinne. Restene av liket ble dumpet i Ohio River.

Innrømmet løgn

Da de meldte fostersønnen savnet, nesten to uker etter hendelsen, fortalte paret at han hadde forsvunnet da fostermoren tok ham med til en park.

Men politiet mistenkte raskt at paret var innblandet i forsvinningen, ettersom ingen vitner kunne verifisere historien deres.

Bare dager etter at de meldte ham savnet, innrømmet både Liz og David Carroll til politiet at de i virkeligheten hadde funnet fostersønnen død.

Mens David godtok en tilståelsesavtale som ga ham 15 års fengselsstraff, valgte fostermoren å ta rettssaken.

– Det er ikke et monster som står ved siden av meg. Dette er en godt likt, elsket kvinne som gjorde en fryktelig feil, sa forsvareren hennes, Gregory Cohen, i retten i 2007.

Liz Carroll endte med 54 år i fengsel for drap og barnemishandling. Begge sitter fortsatt i fengsel i dag.

Strengere regler for fosterhjem

Den svært tragiske saken har fått konsekvenser for barnevern- og fosterhjemslovgivningen i staten Ohio. Blant annet har det blitt strengere krav til bakgrunnssjekk av dem som blir fosterhjem.

– Kunnskap er vårt viktigste redskap, sa William Morrison, sjef for barnevernet i byen Butler, til Dayton Daily News på tiårsmarkeringen for drapet.

– Vi har mer kunnskap i dag enn vi hadde for ti år siden, gjennom systemene som har blitt utviklet og forholdene vi opprettholder med voksenpersonene i barnas liv.

Frivillige laget i 2007 et minnested for Marcus Fiesel. På stedet der liket av han ble brent, står det nå et monument til minne om den lille gutten.

Lik TV 2 Nyhetene på Facebook