Oslo  20161115.
Partene  etter møte  om statsbudsjettet for 2017 tirsdag. Svein Flåtten (H).  Hans Olav Syversen (KrF), ser på klokka, Hans Andreas Limi (Frp) og Terje Breivik (V). Bak står Sverre Vatnar.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Oslo 20161115. Partene etter møte om statsbudsjettet for 2017 tirsdag. Svein Flåtten (H). Hans Olav Syversen (KrF), ser på klokka, Hans Andreas Limi (Frp) og Terje Breivik (V). Bak står Sverre Vatnar. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Ruud, Vidar

Budsjettkamerater med deadline

Høyre, Frp, KrF og Venstre har satt seg en frist til søndag klokken 18 med å bli enige om en budsjettavtale.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2– Det er en viktig deadline, sier finanskomiteens leder Hans Olav Syversen (KrF) til TV 2.

De fire budsjettkameratene på borgerlig side erkjente at det fortsatt er et stykke fram til enighet om neste års statsbudsjett da de tirsdag formiddag møttes til nye forhandlinger.

– Det er god progresjon i samtalene, men det er et stykke igjen på flere områder, så jeg ser ikke noe målsnøre ennå, sa Syversen etter møtet tirsdag.

For hans parti er det særlig innen skole- og familiepolitikk det etterlyses avklaringer. For Venstres del er avstanden fortsatt stor når det gjelder de grønne avgiftene som regjeringen og samarbeidspartiene lenge har kranglet om.

– Vi håper alltid på en best mulig respons på det vi har lagt fram, sa Høyres Svein Flåtten på vei inn til møtet. Han viste til tilbudet som regjeringspartiene la fram under det forrige forhandlingsmøtet på søndag.

(TV 2/NTB)