MER FORSVAR: NATOs generalsekretær, Jens Stoltenberg er enig med Donald Trump om å investere mer i forsvar. AFP PHOTO / SAVO PRELEVIC
 MER FORSVAR: NATOs generalsekretær, Jens Stoltenberg er enig med Donald Trump om å investere mer i forsvar. AFP PHOTO / SAVO PRELEVIC Foto: Savo Prelevic

Stoltenberg: – Jeg er enig med Trump

USAs påtroppende president Donald Trump krever at europeiske land må ta en større del av forsvarsbyrden. Han har helt rett, mener NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Trump har påpekt hvor viktig det er at europeerne begynner å investere mer i forsvar. Der er jeg helt enig med ham. Dette har vært amerikanske lederes budskap i mange år, og det som er positivt, er at vi nå ser at europeerne øker investeringene og bidrar til en mer rettferdig byrdedeling, sier Stoltenberg.

– Helt siden jeg ble generalsekretær i NATO, har budskapet mitt vært at Europa må gjøre mer. Europa må investere mer i forsvar, og det er det som nå er i ferd med å skje, sier han.

Trump har tidligere kommet med flere uttalelser som har sådd tvil om hans vilje til å komme europeiske allierte til unnsetning hvis de ikke øker forsvarsbudsjettene. Men utspillene hans om NATO har vært motsetningsfylte.

Stoltenberg velger å se positivt på saken.

– Trump sa i valgkampen at han er en stor «fan» av NATO. Jeg er sikker på at han vil bli en president som lever opp til alle USAs forpliktelser i alliansen. Et sterkt NATO er viktig for Europa, men det er også viktig for USA, sier han.

(NTB)