U21-gutta er sterke i troen før skjebnekampen mot Serbia

– Vi må angripe fra start, sier Ole Selnæs.

Bergen/Drammen (TV 2): Norges U21-landslaget har en voksen oppgave foran seg. Tirsdag kveld skal EM-skjebnen besegles i Drammen med 0-2 i utgangspunkt etter den første kampen i Serbia.

– 2-0 er ikke optimalt
Laget har fått mer krutt i kanonen med tilførselen av Mats Møller Dæhli og Martin Samuelsen, som begge var med A-landslaget i tapet for Tsjekkia i Praha fredag.

– 2-0 er ikke optimalt, men vi ser også at det er muligheter. Vi har troen, sier Møller Dæhli til TV 2.

Oppgaven gikk fra overkommelig til vanskelig da Kristoffer Haralseid var uheldig og stanget ballen i eget nett i Serbia og sørget for at Norge må kaste seg i angrep på Marienlyst. Angrip, er melodien, men med kløkt og tålmodighet, understreker kaptein Ole Selnæs.

– Det er vanskelig, men langt fra umulig. Vi vet at vi kan score to, tre fire mål. Det vet vi. Vi må angripe fra start, men samtidig ikke tømme oss. Det har ikke noe å si om det går litt tid før vi får det første målet. Jeg regner med de blir litt «shaky» dersom vi får 1-0, sier Selnæs.

 – Det blir utviklet veldig mange tekniske midtbanespillere

Sterke på Marienlyst
Også forrige gang Norge kvalifiserte seg til U21-EM ble det bortetap i den første playoff-kampen. Den gangen var Frankrike motstander.

Hjemme på Marienlyst leverte U21-laget strålende og kvalifiserte seg til 2013-mesterskapet i Israel med 5-3- seier. Der røk Norge mot Spania, som ble turneringsvinner, i semifinalen.

I denne EM-kvaliken har Norge vunnet tre av fire kamper hjemme på Marienlyst - det eneste tapet kom mot England.

– Jeg skal gjøre som jeg alltid gjøre, å hjelpe laget til å vinne. Vi skal gå ut og angripe kampen og prøve å lage mål. Det er greien. Vi må ha mål, og da må vi fremover. Det blir viktig, sier Martin Ødegaard, som er tilbake på banen der han skapte seg et navn stort nok til å bli hentet av Real Madrid.

Troen på at Marienlyst igjen skal bli arena for en stor kveld for de norske U21-gutta er også Mohamed Elyounoussi sterk i troen på.

– Jeg synes vi spilte en god kamp, men fikk bare ikke uttelling. Vi slapp inn enkle mål. Vi skal rette på det. Her på Marienlyst har vi vært gode før, og her skal vi ta det, sier Basel-spilleren.

Har du fått med deg disse U21-klippene?