KEISERSNITT: De to døtrene kom til verden på samme dag i november i fjor, men det var strengt tatt ti dagers forskjell i alderen deres. 
KEISERSNITT: De to døtrene kom til verden på samme dag i november i fjor, men det var strengt tatt ti dagers forskjell i alderen deres.  Foto: Selena Rollason/Diimex

Kate ble gravid to ganger i løpet av ti dager: – Hadde kun sex én gang

Sjeldent fenomen gjorde det mulig å bli gravid mens hun allerede hadde påbegynt et svangerskap.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ekteparet Kate og Peter Hill opplevde i november 2015 livets store mirakel – å bli foreldre.

Men for paret fra Brisbane i Australia ble opplevelsen mer spektakulær enn de kunne drømme om.

Selv om Kate ikke var gravid med tvillinger, dro de hjem fra sykehuset med to nyfødte.

Charlotte og Olivia (10 mnd.) ble hentet ut av mors mage med keisersnitt samtidig, men ble unnfanget med ti dagers mellomrom.

Det merkeligste av alt, er at paret bare hadde sex én gang, ifølge dem selv.

– Mannen min og jeg hadde bare samleie én gang, men sæden hans holdt seg i live i ti dager, og befruktet enda et egg som kroppen min spontant hadde løsnet, sier hun til australske Diimex.

Ekstremt sjeldent

Det er svært sjeldent å bli befruktet mens man allerede er gravid, i teorien skal det være umulig. Ved noen tilfeller har det imidlertid hendt. Fenomenet kalles «superfetasjon», og skjer noe oftere hos dyrerarter enn hos mennesker.

Ifølge Today Tonight, som intervjuet familien, er det kun registrert ti tilfeller i verden hvor dette har hendt.

– Vi innså ikke hvor spesielt dette var før de faktisk ble født, sier Hills til programmet.

Vanligvis har ikke kvinner eggløsning mens de er gravide, men av uforklarlige årsaker skjedde det med Hills. Dette, sammen med faktumet at ektemannens sæd holdt seg i live inni henne i ti dager, gjorde det umulige mulig.

– Jeg ble sjokkert

Etter å ha slitt med å bli gravid i lang tid, begynte Hills på en hormonbehandling i 2015. Det hjalp, og etter kort tid ble hun gravid.

Så begynte den australske kvinnen å føle seg dårlig, med stadig kvalme og svimmelhet. Hun dro på enda en ultralydundersøkelse, som endte med at legene måpte: Det var kommet enda et barn i magen!

– Jeg ble sjokkert. Sjokkert, men glad, selvfølgelig, sier ektemannen Peter.

Lege: – Måtte Google

De to babyene lå i ulike fostersekker og hadde ulike termindatoer. Likevel valgte legene å hente dem begge ut via keisersnitt i november for ett år siden.

– Jeg har aldri sett noe liknende. Dette er så sjelden at jeg ikke kunne finne litteratur om det, sier gynekolog Brad Armstrong, som måtte Google seg frem til informasjon.

De to jentene har også forskjellige blodtyper, og er ifølge foreldrene svært ulike i både utseende og personlighet.

– De var begge friske og trengte ikke noe ekstra pleie. Vi fikk reise jem fra sykehuset etter syv dager, sier den stolte moren til magasinet Kidspot.