AKSJONERTE: Tysk politi aksjonerte også tidligere i november, her 8. november, mot fem men som er mistenkt for å ha hjulpet Islamsk Stat i. Hildesheim i Tyskland.
AKSJONERTE: Tysk politi aksjonerte også tidligere i november, her 8. november, mot fem men som er mistenkt for å ha hjulpet Islamsk Stat i. Hildesheim i Tyskland. Foto: Julian Stratenschulte/AP/NTB scanpix

Omfattende politiaksjon mot IS i Tyskland

Tysk politi iverksatte tidlig tirsdag morgen en omfattende operasjon mot IS i ti av landets delstater.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hundrevis av politifolk er involvert i de samordnede aksjonene mot over 200 leiligheter og kontorer som tilhører salafistgruppa «Den sanne religion» og dens tilhengere.

Razziaene ble innledet klokka 6.30 tirsdag morgen i Berlin og en rekke vestlige delstater, ifølge tysk politi.

«Den sanne religion» ble nylig forbudt i henhold til tyske lover om at det er forbudt å motarbeide grunnloven. Loven brukes oftest mot nynazistiske grupper.

Razziaene ble innledet klokka 6.30 tirsdag morgen i Berlin og en rekke vestlige delstater, som Hessen, Hamburg, Bayern og Nordrhein-Westfalen, melder Die Welt.

Ifølge tyske myndigheter har salafistgruppa over 500 tilhengere. Lederen er av palestinsk opprinnelse, og betegnes som en hatpredikant, skriver Spiegel.

Salafistene tror på en konservativ tolkning av islam og sharialoven, og det skapte uro i Tyskland da de varslet at de ville dele ut 25 millioner utgaver av koranen gratis. Gruppa har vært aktiv på internett, og spredt over 2000 videoer, ifølge det tyske innenriksdepartementet.

Innenriksminister Thomas de Maizière vil tirsdag formiddag orientere mer om bakgrunnen for operasjonen. (NTB/TV 2)