Skulle ta bilde av nordlys – fanget mystisk lys istedet

En svensk turguide sendte melding sjefen sin med en uvanlig beskjed: – Jeg tror jeg akkurat har tatt bilde av en UFO.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Guide og naturfotograf Oliver Write har arbeidet i Abisko nasjonalpark i flere år.

Men aldri sett noe som lignet på det han fikk øye på fredag kveld.

Flere bilder viste mystisk lys

– Jeg fikk en sms fra en av mine erfarne guider hvor det sto: «Jeg tror jeg akkurat har tatt bilde av en UFO», sier Chad Blakely til Reuters.

Chad Blakely driver nettstedet Lights over lapland, som arrangerer guidede turer i Abiko nasjonalpark i Sverige.

Blakely sjekket eget webcamera og fikk øye på det kollegaen beskrev. Flere bilder viste en lysende halvmåneformet gjenstand med hale bak.

– Jeg tenker at det alltid må finnes en naturlig forklaring på ting, så vi satte i gang med å undersøke hva det kunne være.

Men han innrømmer det var et merkelig skue.

Fikk hjelp på nett

– Når man står langt ute i arktisk klima, og ser mot himmelen og får øye på noe man ikke kan forklare hva er, kan man lett bli revet med til ganske interessante teorier, sier han.

Blakely og Write ba om hjelp på bedriftens nettsider. Noen foreslo at det kunne se ut som drivstoff som ble sluppet fra en rakett.

Og teorien viser seg å være troverdig. Få timer tidligere hadde nemlig en Atlas V-rakett blitt skutt opp fra Vandenberg Air Forse i California. Når raketten nådde atmosfæren slapp den ut drivstoff, og laget denne skylignendeformasjonen som blandet seg med nordlyset på nattehimmelen på andre siden av jorden.