Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nyheten om at prinsesse Birgitta (79) skulle ha gått bort ble publisert lørdag ettermiddag i medier som tilhører det spanske mediebyrået Vocento.

Det skriver den svenske spanskbaserte avisen Sudkusten.

Grov missforståelse

Den grove misforståelsen beror på en forveksling. To dager tidligere døde nemlig Birgitta av Preussen, ifølge tyske medier.

Dødsfallet ble gjengitt korrekt av andre spanske medier, mens Vocento uttalte at det var den svenske prinsessen var død og aviser som El Diario og Vasco fulgte opp dødspåstandene.

– De skriver jo faktisk ikke bare at kong Carl Gustafs nesteldste søster skal ha gått bort, men at hun skal ha tatt livet av seg. De beskriver i detalj om politiet som måtte bryte seg inn i hennes hjem, der de fant henne død med et tomt pilleglass ved sin side. Tusentalls svensker ferierer jo i Spania til enhver tid, og de som eventuelt fikk med seg denne «nyheten» i helgen, må jo ha fått sjokk, sier TV 2s Kongehusekspert Kjell Arne Totland.

– Fy skam!!

Expressen ringte til prinsesse Birgitta, som er bosatt på Mallorca. Hun hadde ikke hørt om den feilaktige meldingen om hennes død i spanske medier.

– Jeg synes de skal gjøre litt bedre research før de skriver slikt. Det må jeg være ærlig å si, sa prinsesse Birgitta.

– Er det ingen som har gitt lyd fra seg og vært urolig?

– Jeg har ikke hørt noe. Folk forstod kanskje at det var feil, herregud så dumme de er. Fy skam, kan jeg bare si, avsluttet prinsesse Birgitta til Expressen.

Fra tid til annen publiseres det feilaktige nyheter om dødsfall. I fjor ble det stor oppstandelse da en BBC-journalist skrev på Twitter at dronning Elizabeth var død.

Prinsesse Birgitta ankommer Stockholm Concert Hall i forbindelse med hennes bror Kong Carl Gustafs 70-årsdag i april, 2016.  
Prinsesse Birgitta ankommer Stockholm Concert Hall i forbindelse med hennes bror Kong Carl Gustafs 70-årsdag i april, 2016.   Foto: Pelle T Nilsson