– Det er bare fordeler ved å bruke motorvarmer, sier Brooms bilekspert. 
– Det er bare fordeler ved å bruke motorvarmer, sier Brooms bilekspert. 

Nei – dette er ikke farlig for bilen

Ble frarådet å bruke motorvarmer – motoren kunne skjære seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I «Spør Benny»-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny. I fjor vinter kjøpe vi oss en ny Nissan Qashqai som vi er godt fornøyde med. Vi ville gjerne ha motorvarmer montert, men ble frarådet det på det sterkeste av selger.

Nå er det vinter og kaldt igjen og jeg klarer ikke helt å slå meg til ro med selgerens forklaring om en motorvarmer tørker ut oljefilm i lagre etc. og at motoren på grunn av dette kan skjære seg. Vi har alltid hatt motorvarmer med kupévarmer på våre biler, uten å oppleve noen problemer, og savner det fortsatt på nybilen vår. Har du noen råd å komme med her? Helsing fra Bjarne B. med frue.

Benny svarer:

Hei til både Bjarne og fruen! Jeg tror jeg har svaret dere gjerne vil høre!

Det er ingen grunn, absolutt ingen grunn til å IKKE montere motorvarmer med kupevarmer på deres nye Nissan. Det vil spare både motorslitasje, miljøet på grunn av redusert utslipp og ikke minst øke komforten for dere som skal bruke bilen. Særlig sammen med en kupevarmer.

Så det dere har fått servert av selger her anser jeg som vås. En motorvarmer vil aldri gjøre en motor så varm at oljefilmen i lager tørker bort. Om den så står på 24 timer i døgnet (selv om det ikke anbefales av andre årsaker...) vil motoren aldri bli mer enn lunken - og knapt nok det.

Så det med at oljefilmen damper bort og motoren skjærer seg kan dere se helt bort i fra. Det henger rett og slett ikke på greip.

Min mening er helt klart at gjentatte kaldstarter er mye mer skadelig for motoren. Så monter motorvarmer med god samvittighet!

Lykke til!

Les også: Ikke la den stå i for lenge

Stort arkiv

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: