FERDIG: Kjell Jonevret er ferdig i Viking. 
FERDIG: Kjell Jonevret er ferdig i Viking.  Foto: Johansen, Carina

Jonevret ferdig i Viking

Viking og Kjell Jonevret avslutter samarbeidet. Assistenten kan bli erstatteren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Viking Fotball og Kjell Jonevret er blitt enige om å skille lag og avslutte ansettelsesforholdet i klubben. Det melder klubben i en pressemelding mandag.

Etter det TV 2 erfarer skyldes mye at det er oppstått slitasje mellom trenerne og klubbledelsen. Årsaken til slitasjen skal være at Jonevret gjentatte ganger har kritisert manglende ambisjoner hos den økonomisk skakkjørte klubben.

Jonevret har vært trener for Stavanger-klubben siden 2012 og hadde to år igjen av kontrakten. Han har også vært spiller i klubben i tre sesonger fra 1988.

Assistent Ian Buchnall er aktuell som erstatter.

– Kjell Jonevret har uten tvil betydd mye for de mørkeblå gjennom til sammen åtte år i klubben og vi takker ham for innsatsen. Vi er fornøyde med jobben han har gjort gjennom de fire siste årene, men vi har kommet til et veiskille nå der det ble naturlig å skille lag, sier daglig leder Eirik W. Henningsen.

Avgjørelsen skal være tatt av styret i Viking Fotball i samråd med Jonevret selv.

– Jeg er glad i byen, klubben og supporterne, og hjertet mitt har blitt mørkeblått. Jeg har hatt noen spennende år i Viking, og ønsker klubben lykke til videre, sier Jonevret i pressemeldingen.

– På tide å gi seg
– Det har vært en prosess vi har diskutert, klubben og meg. Det er ingen som har vært her så lenge i strekk som meg. Det er på tide å gi seg nå. Jeg ble hentet inn her av en annen ledelse enn det som er nå. De har arvet meg. Jeg synes de kan få velge sin egen trener. Det har vært et tøft år. Jeg tror det er en bra ting for Viking. Det er helt naturlig, sier Jonevret til TV 2.

Burchnall aktuell
Viking endte på en åttendeplass denne sesongen. Årets sesong har vært preget av anstrengt økonomi og nedskjæringer. Vikings assistenttrener Ian Burchnall, tar over hovedansvaret frem til ny trener er på plass.

– Burchnall tar ansvaret nå. Han er en sterk kandidat til en fremtidig trenerrolle. Ian er så absolutt på blokken vår, sier Henningsen til TV 2.

Burchnall ble assistent foran 2015-sesongen.

– Jeg må snakke litt mer med klubben og høre hva de sier og hvordan fremtiden ser ut. Det er naturlig at mitt navn trekkes frem siden jeg har vært assistent i to år, men vi må snakke litt mer om det, sier Ian Burchnall til TV 2.

– Har du lyst til det?

– Jeg må reflektere litt over situasjonen og vurdere om det er rett for meg, så det er tidlig å si. Men jeg er ikke avvisende til det, sier han.

Viking-kaptein Andrè Danielsen ønsker Burchnall som hovedtrener.

– Ian er en kanongod trener og det ville vært rart om han ikke var med i vurderingen.

– Kunne du tenke deg Ian som hovedtrener?

– Ja. Selvfølgelig. Han er en god mann.