TV 2 erfarer: Folk i Høgmos trenerapparat har gitt opp

Per-Mathias Høgmo har trolig ledet sin siste kamp som landslagssjef.

DRAMMEN (TV 2): Toppfotballsjef Nils Johan Semb var opptatt i telefonen det meste av U21-landslagets trening på Marienlyst. Etterpå ville han ikke snakke om evalueringen av Per-Mathias Høgmo, men røpet likevel noe om prosessen som er i gang.

Gitt opp internt

TV 2 vet at folk internt i hans eget trenerapparat har gitt opp, og innsett at Høgmo har ledet sin siste landskamp.

TV 2s fotballkommentator Øyvind Alsaker mener det bare er et tidsspørsmål før avskjeden blir annonsert.

– Når man hører at folk internt har gitt opp, og folket har vent han ryggen, så finnes det ingen måte han kan overleve denne evalueringen på, sier Alsaker.

Søndag kveld kunne Dagbladet melde at Semb allerede har vært i møte med Ståle Solbakken. Møtet skal ha funnet sted før Tsjekkia-kampen, og toppfotballsjefen skal angivelig ha fått mandat til å fortsette jobben.

Alsaker mener disse samtalene kom én måned for sent.

– Da VM-håpet fremdeles levde etter sjokktapet for Aserbajdsjan fordi andre resultater gikk med oss, så måtte NFF handlet før Tsjekkia-kampen. Der burde spørsmålet bli stilt. Har vi tro på at dette kan snu? Hvis svaret var nei, måtte man finne andre løsninger før man møtte Tsjekkia, sier Alsaker.

Semb vil ikke si noe om tidsplanen for den mye omtalte evalueringen, men bekrefter at den er i gang.

– Vi har ikke satt noen tidsplan for evalueringen. Det er helt vanlig at vi har en evaluering etter at sesongen er ferdig. Terje Svendsen og styret vært veldig klare på at det skal gjøres en grundig evaluering etter sesongen. Når det er i boks, kan jeg ikke si noe om nå, sier Semb.

Solbakken bekrefter møte
TV 2 var i kontakt med Solbakken søndag kveld. FC København-treneren bekrefter at han møtte Semb, men at jobben som landslagssjef ikke ble diskutert.

– Ja, jeg har spist en middag med Nils Johan. Det var ikke vanskelig å se oss. Det var en ren sammenkomst etter Leicester-kampen for å snakke om fotball, sier Ståle Solbakken til TV 2.

– Hva snakket dere om?

– Alt fra presidentvalget i USA til Julian Kristoffersen – og til Leicester-kampen. Ikke noe om temaet som handler om det dere skriver, forteller Solbakken.

Har du fått med deg disse klippene?