ANGREP: Bataclan konsertlokale i Paris, hvor terroristene slo til for ett år siden. Nå er flere antatte IS-medlemmer pågrepet i Moskva, mistenkt for å ha planlagt et lignende angrep. / AFP PHOTO / PATRICK KOVARIK
ANGREP: Bataclan konsertlokale i Paris, hvor terroristene slo til for ett år siden. Nå er flere antatte IS-medlemmer pågrepet i Moskva, mistenkt for å ha planlagt et lignende angrep. / AFP PHOTO / PATRICK KOVARIK Foto: Patrick Kovarik

Planla terror tilsvarende Paris-angrepet:  Antatte IS-medlemmer pågrepet i Russland

Russiske sikkerhetsmyndigheter har pågrepet ti personer som mistenkes for å ha planlagt å gjennomføre terrorangrep i Moskva og St. Petersburg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det melder russiske nyhetsbyråer søndag.

De ti pågrepne var del av en IS-celle som hadde planlagt å gjennomføre angrep i Moskva og St. Petersburg tilsvarende terrorangrepene i Paris i november 2015, ifølge russiske myndigheter.

De pågrepne var i besittelse av automatvåpen og flere bomber. Myndighetene mener de hadde planlagt å gjennomføre angrepene søndag, på dagen ett år etter angrepene i Paris.

Myndighetene opplyser videre at de pågrepne er fra Usbekistan, Kirgisistan og Tadsjikistan. Én av dem kjempet angivelig for IS i Syria.

Det er uklart når de ti ble pågrepet. Flesteparten ble pågrepet i St. Petersburg. (©NTB)