UVÆR: Det er ventet storm flere steder i landet denne uka. Dette bildet er tatt i Bodø da ekstremværet «Ole» traff land. 
UVÆR: Det er ventet storm flere steder i landet denne uka. Dette bildet er tatt i Bodø da ekstremværet «Ole» traff land.  Foto: NTB Scanpix

Har sendt ut obs-varsel:

Varsler full storm og vindkast opp mot 30 meter i sekunder

Denne uken kommer høsten for fullt. Det blir vått og stormfullt flere steder i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Meteorologisk institutt har sendt ut et OBS-varsel for kyst- og fjordstrøkene i Finnmark. Mandag er det ventet full storm med vindkast opp mot 30 meter i sekundet i sydligere strøk.

– Det ligger et stort og omfattende lavtrykk nord for Island som trekker innover. Det vil gi mye vind og dårlig vær, sier vakthavende meteorolog i Storm Geo, Frode Håvik Korneliussen.

Mandagens uvær kommer ikke bare til å ramme Finnmark. Det er ventet liten storm i Troms og i Lofoten.

Nå kommer høsten

Ikke før mandagens storm passerer, kommer et nytt lavtrykk inn på tirsdag. Det kommer til å gi store nedbørsmengder og mye vind.

– Det kan potensielt bli ganske kraftig, og igjen er Nord-Norge utsatt. Prognosene våre viser liten storm, men det kan blåse opp og bli full storm som kan trekke helt ned til Trøndelag, sier Korneliussen.

Meteorologen forteller at høsten kommer for fullt denne uka. Flere steder i landet blir det både vindfullt og vått.

Vanskelige kjøreforhold

I Oslo kan det komme så mye som ti millimeter nedbør på mandag. Også i Bergen og Stavanger er det meldt store mengder nedbør.

Det er ventet vanskelige kjøreforhold flere steder i landet på mandag.

I Trøndelag blir det lokalt vanskelige forhold på grunn av regn som fryser på bakken. Det samme gjelder i fjellområdene i Sør-Norge, spesielt i Oppland og Hedmark.